Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură în plin pentru FC Barcelona. Catalanii, condamnaţi la plata a peste 20 milioane euro pentru nereguli financiare

Lovitură în plin pentru FC Barcelona. Catalanii, condamnaţi la plata a peste 20 milioane euro pentru nereguli financiare

FC Barcelona

Comentarii

Clubul FC Barcelona a fost condamnat de justiţia spaniolă să plătească aproape 23 milioane euro drept redresare fiscală pentru sumele plătite agenţilor unor jucători ai clubului între 2012 şi 2015, dar a făcut apel la această decizie.

Tribunalul naţional, principala instanţă penală spaniolă, a confirmat decizia Tribunalului economic şi administrativ central (TEAC) pronunţată în iunie 2020, împotriva căruia clubul catalan a făcut apel, se arată într-un comunicat al instanţei.

TEAC a condamnat Barcelona să plătească 23 milioane euro drept redresare pe impozite, pentru persoane fizice şi privind sumele vărsate agenţilor jucătorilor.

Tribunalul a considerat că, întrucât aceşti agenţi "furnizează serviciile lor fotbaliştilor şi nu clubului, aceste sume au caracter de venituri din muncă şi sunt supuse unei reţineri la momentul plăţii".

La rândul său, clubul catalan consideră că aceste plăţi "corespund remuneraţiei convenite pentru serviciile făcute entităţii sportive şi, în acest sens, nu este posibil să se considere remuneraţie o sumă care corespunde serviciilor făcute clubului".

Dar, conform tribunalului spaniol, "o parte din remuneraţie este vărsată jucătorilor şi deci trebuie supusă fiscalităţii aferente".

FC Barcelona a anunţat că va face apel la această decizie în faţa Curţii Supreme. Totodată, clubul catalan subliniază că "această decizie nu obligă clubul să plătească amenda pentru moment, cu toate că suma este prevăzută în conturile sale".

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare