Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură pentru Verstappen în duelul pentru titlul mondial. Batavul, penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului

Lovitură pentru Verstappen în duelul pentru titlul mondial. Batavul, penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului

Formula 1

Comentarii

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a fost penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului, a XX-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pentru că nu a respectat semnalizările cu steagul galben în repriza a treia a calificărilor de sâmbătă, informează motorsport.

Verstappen şi Bottas, penalizaţi cu locuri pierdute pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului

Deşi steagul galben a fost fluturat de două ori pentru că monopostul Alpha Tauri pilotat de Pierre Gasly era oprit pe linia de start/sosire, Versttapen nu a încetinit, aşa cum cere regulamentul.

Clasat pe locul 2 în calificări, liderul clasamentului piloţilor va pleca astfel de pe poziţia a şaptea a grilei, în cursa programată, duminică, de la ora 16.00, la Lusail.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a primit trei locuri de penalizare pe grila de start a ediţiei inaugurale a Qatar Grand Prix, pentru că nici el nu a încetinit în aceeaşi situaţie, când i s-a fluturat doar o dată steagul galben.

Bottas a fost al treilea în calificări şi va ocupa astfel locul 5 pe grilă, duminică.

Din pole-position va porni britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) principalul adversar al lui Verstappen la titlul mondial, urmat de Pierre Gasly şi de spaniolul Fernando Alonso (Alpine).

Înaintea acestei curse, Max Verstappen este pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 332,5 puncte, iar Hamilton este pe locul 2, cu 318,5 puncte. La constructori, Mercedes are 521,5 puncte, iar Red Bull, 510,5 puncte.

Afla mai multe despre: verstappenformula 1 

viewscnt
Articole similare