Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură uriaşă reuşită de Halep. Simona a bătut palma şi va lucra cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams

Lovitură uriaşă reuşită de Halep. Simona a bătut palma şi va lucra cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a anunţat, printr-o postare pe reţelele de socializare, că va începe colaborarea cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.

Luna trecută, Simona Halep s-a pregătit pe terenurile Academiei Patrick Mouratoglou, iar acum, înainte de startul sezonului pe zgură, fostul lider mondial a bătut palma cu celebrul antrenor pentru a colabora la următoarele turnee.

”De astazi, încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: voi lucra full-time cu Simona Halep.

În ultimele opt luni am realizat cât de mult mi-a lipsit să antrenez. E pasiunea vieţii mele şi încă simt că am multe de oferit. Simona a venit la acedemia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru a se pregăti. Am urmărit câteva din sesiunile ei de pregătire, am urmărit-o cum s-a antrenat.

La sfârşitul săptămânii, ea m-a întrebat dacă o pot antrena. Am tot respectul pentru ea, dar nu se punea problema la momentul respectiv. Câteva săptămâni mai târziu, am avut o conversaţie cu Serena şi uşa s-a deschis pentru mine, cel puţin pe termen scurt, să lucrez cu altcineva. Vă voi ţine la curent cu ceea ce urmează” , a fost mesajul postat de Mouratoglou pe Twitter.

Mouratoglou s-a remarcat în special datorită colaborării cu Serena Williams, alături de care a lucrat începând din 2012. În primii cinci ani în care cei doi au colaborat, americanca a dominat categoric tenisul feminin şi a cucerit zece trofee de Grand Slam.

Istoricul întâlnirilor dintre cele două jucătoare:

  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon 2011 – 6-3, 2-6, 1-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Roma 2013 - 3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati 2013 - 0-6, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, în grupa Turneului Campioanelor 2014 - 6-0, 6-2)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, finala Turneului Campioanelor 2014 -3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Indian Wells, 2015 – abandon Williams)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Miami 2015 - 2-6, 6-4, 5-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati, 2015 – 3-6, 6-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Indian Wells, 2016 – 4-6, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (US Open, 2016, 2-6, 6-4, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Australian Open, 2015 – 1-6, 6-4, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon, 2019 – 6-2,6-2)
  • Simona Halep - Serena Williams ( Australian Open 2021 - 3-6, 3-6)

Patrick Mouratoglou a fondat academia care îi poartă numele în 1996, lângă Paris, mutând-o ulterior la Nisa.

Printre jucătorii care au colaborat cu el se numără Marcos Baghdatis, Anastasia Pavliucenkova, Jeremy Chardy, Grigor Dimitrov şi Stefanos Tsitsipas.

Însă cele mai bune performanţe le-a avut cu Serena Williams, pe care a pregătit-o să câştige trei trofee la Wimbledon, trei la US Open, două la Roland Garros şi Australian Open, şi medalia de aur la JO de la Londra.

În vârstă de 40 de ani, Serena nu s-a retras oficial, dar nu a mai jucat după ce a abandonat în primul tur, la Wimbledon, la finalul lunii iunie 2021.

Halep a lucrat şase ani cu australianul Darren Cahill, în două perioade, ultima încheindu-se în septembrie 2021, înainte de a-i coopta în echipa ei pe Adrian Marcu şi Daniel Dobre.

După ce a renunţat să mai colaboreze cu Adrian Marcu şi cu Daniel Dobre, Simona Halep a mers singură la turneele din zona Golfului, la începutul acestui an. 

Simona Halep a acceptat, la sugestia lui Patrick Mouratoglu, să-l testeze la turneele din SUA pe Morgan Bourbon (29 de ani), un francez de 29 de ani, fost jucător şi antrenor al lui Benoit Paire. Însă rezultatele n-au fost la nivelul aşteptărilor, Simona fiind eliminată în semifinale la Indian Wells, iar la Miami fiind nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare