Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LPF, lămuriri în războiul CSA - FCSB: „Lucrurile sunt clare” + CSA Steaua reclamă: „Nu-i mai atribuiţi palmaresul echipei lui Gigi Becali”

LPF, lămuriri în războiul CSA - FCSB: „Lucrurile sunt clare” + CSA Steaua reclamă: „Nu-i mai atribuiţi palmaresul echipei lui Gigi Becali”

Superliga

Comentarii

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a răspuns punctual întrebărilor-cheie din războiul dintre CSA Steaua şi FCSB.

Principalele întrebări au fost:

1. Are CSA Steaua dreptul să promoveze în Liga 2, în actuala formă?

Iar Justin Ştefan a declarat: „Sunt oameni care se întreabă dacă Steaua poate promova în forma actuală. Am mai spus. Au spus-o şi cei de acolo, sub o formă sau alta. Potrivit legislaţiei naţionale nu poţi fi membru decât dacă eşti club de drept privat. În acest moment, este de drept public. Când ajunge în Liga 2, e obligat să îşi schimbe forma de activitate. Când face asta, va câştiga juridic posibilitatea de a evolua în Liga 1. Evident, în măsura în care câştigă acest drept sportiv. Când se va discuta de acel transfer, trebuie să fie vorba de un investitor privat. Aici este o discuţie mult mai complexă. Modelul finanţării din bani publici e uzitat în alte sporturi. În ceea ce priveşte fotbalul, lucrurile sunt clare. Ai încălca cele două tratate ale Uniunii Europene. Ca să clarificăm. E clar, la nivelul Ligii 2 va fi nevoie de un transfer!

Iar a doua cea mai răspăndită întrebare a fost:

2. Cine deţine marca şi palmaresul?

Ştefan a răspuns: „Lucrurile sunt clare. Marca e la Armată, conform unor hotărâri judecătoreşti. Palmaresul nu e tranşat. FCSB afirmă că e continuatoarea, atât timp cât CSA Steaua şi-a reînfiinţat secţia de fotbal abia în anul 2017. Potrivit instanţelor, s-a stabilit că marca FC Steaua Bucureşti aparţine Clubului Sportiv al Armatei. În 2016, FCSB şi-a schimbat denumirea, respectând decizia instanţelor. Au fost întrebări în ceea ce priveşte palmaresul. M-am interesat şi eu. Am solicitat mai multe explicaţii de la UEFA. Având în vedere că litigiul dintre cele două s-a referit doar la marcă, nu la lotul de jucători, la locul din Liga 1 sau la alte lucruri, continuitatea, în opinia forului european, nu a fost pusă sub semnul întrebării”.

CSA Steaua - FCSB, eternul război

Chiar şi după derby-ul de ieri dintre FCSB şi Dinamo, 1-0, oficialii CSA au fost nemulţumiţi de faptul că meciul dintre cele două rivale a fost promovat de agenţia de pariuri Superbet folosind sigla şi palmaresul Stelei în dreptul celor de la FCSB.
Astfel, în comunicatul emis de CSA se arată că echipa din Liga 1 nu are dreptul de a folosi marca şi numele Steaua şi cere ca echipa din Liga 1 să nu fie asociată cu Steaua.

Afla mai multe despre: csa steaua fcsb 

viewscnt
Articole similare