Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LPF şi Superbet îşi manifestă susţinerea pentru campania “Diferiţi, dar uniţi. Împreună suntem SuperLiga”

LPF şi Superbet îşi manifestă susţinerea pentru campania “Diferiţi, dar uniţi. Împreună suntem SuperLiga”

Superliga

Comentarii

SuperLiga, divizia de elită a campionatului naţional de fotbal, a lansat oficial campania “Diferiţi, dar uniţi. Împreună suntem SuperLiga”, prin intermediul căreia se transmite un mesaj clar de toleranţă şi incluziune.

În spot-ul video lansat la debutul acestei campanii, jucători şi antrenori ai echipelor care concurează în SuperLiga transmit un mesaj ferm împotriva manifestărilor de rasism, şovinism şi xenofobie. De asemenea, acest proiect reprezintă un demers de conştientizare şi educare prin exemplu, adresat tuturor generaţiilor de sportivi şi suporteri care participă sau asistă la cea mai populară competiţie sportivă din România.

Mesajul campaniei este cu atât mai important, cu cât numeroase performanţe ale echipei naţionale de fotbal, precum şi ale echipelor de club din România, au fost realizate cu jucători români care proveneau din medii etnice diverse, precum şi cu contribuţia unor jucători străini, care şi-au clădit o carieră în ţara noastră.

Pe lângă obiectivul principal, acela de a exclude orice manifestare de discriminare din sport şi fotbal, această iniţiativă evidenţiază şi actualul număr impresionant de jucători străini care activează în principala competiţie fotbalistică a României.

Astfel, în actuala ediţie a SuperLigii sunt 169 de jucători străini (aproximativ 35% din totalul fotbaliştilor din loturile celor 16 echipe), cele mai reprezentate ţări fiind Brazilia şi Croaţia (fiecare cu câte 16 jucători), Franţa (10 jucători) şi Belgia (9 jucători).

Campania “Diferiţi, dar uniţi. Împreună suntem Super Liga” rezonează cu iniţiative similare, de impact, organizate de foruri sportive internaţionale, precum UEFA şi FIFA, dar şi cu acţiuni de conştientizare organizate de alte divizii de top ale Europei, precum Premier League (Anglia) sau La Liga (Spania). 

Afla mai multe despre: superliga 

viewscnt
Articole similare