Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Lucrurile au scăpat de sub control!". Luis Rubiales, reacţie sinceră după "cazul Jenni Hermoso", în urma căruia a fost forţat să demisioneze

"Lucrurile au scăpat de sub control!". Luis Rubiales, reacţie sinceră după "cazul Jenni Hermoso", în urma căruia a fost forţat să demisioneze
Comentarii

Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, susţine că nu a exercitat niciodată presiuni asupra jucătoarei Jennifer Hermoso în aşa-numitul caz al "sărutului forţat" şi a declarat că nu poate "înţelege" cum ar putea fi calificat incidentul drept agresiune sexuală.

"Am conştiinţa curată, lucrurile au scăpat de sub control". Într-un interviu difuzat miercuri seară la postul de televiziune La Sexta, Luis Rubiales s-a destăinuit în legătură cu aşa-numitul caz al aşa-numitului "sărut forţat" cu Jennifer Hermoso: "Nu înţeleg cum ar putea fi calificat drept agresiune sexuală", a declarat fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, împotriva căruia procurorul general a cerut recent doi ani şi jumătate de închisoare.

În urma victoriei Spaniei în finala Cupei Mondiale din 20 august 2023, Rubiales a sărutat jucătoarea pe gură, provocând un val de indignare în Spania şi în străinătate. Sărutul a avut loc "după câştigarea unei Cupe Mondiale, între doi prieteni - aşa a spus Hermoso - care aveau o relaţie de încredere şi prietenie", a continuat el. Afirmând din nou că a întrebat-o dacă o poate săruta înainte de a face acest lucru, Rubiales a insistat: "Un agresor sexual nu pune întrebarea şi nu a existat niciun context sexual".

Potrivit lui Rubiales, care a fost forţat să demisioneze la o lună după incident, Hermoso nu a acordat iniţial nicio importanţă sărutului, înainte de a se răzgândi sub presiune. La rândul său, jucătoarea, care a devenit, în ciuda sa, un simbol mondial în lupta împotriva violenţei sexuale, a declarat că "s-a simţit vulnerabilă şi victimă (...) a unui act impulsiv şi sexist, nepotrivit şi fără niciun consimţământ din partea (ei)".

De la o reformă recentă a Codului Penal spaniol, un sărut neacceptat poate fi considerat o agresiune sexuală, o categorie penală care include toate tipurile de violenţă sexuală, inclusiv violul. Rubiales este, de asemenea, anchetat pentru presupuse fapte de corupţie.

Afla mai multe despre: luis rubialesspaniajenni hermososarut fortat 

viewscnt
Articole similare