Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lui Karim Benzema i-ar putea fi retrasă cetăţenia franceză, dar şi Balonul de Aur

Lui Karim Benzema i-ar putea fi retrasă cetăţenia franceză, dar şi Balonul de Aur
Comentarii

Senatoarea partidului Republicanii, Valérie Boyer, a afirmat miercuri, într-o postare social-media, că dacă legăturile fotbalistului Karim Benzema cu Frăţia Musulmană vor fi dovedite, fotbalistului ar trebui să i se retragă atât Balonul de Aur, cât şi cetăţenia franceză.

În urmă cu câteva zile, atacantul francez al echipei Al Ittihad, Karim Benzema a luat poziţie în conflictul israeliano-palestinian în favoarea populaţiei palestiniene. „Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, care sunt din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte, care nu cruţă femei sau copii”, a scris el într-un tweet, duminică, 15 octombrie 2023.

Poziţia lui Benzema a fost criticată luni de ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, care îl acuzase pe fostul jucător de la Real Madrid că are legătură cu Frăţia Musulmană, o organizaţie transnaţională considerată teroristă în Franţa. „Domnul Karim Benzema are legături notorii cu Frăţia Musulmană”, a declarat Darmanin pentru canalul francez de ştiri CNews.

La câteva zile după declaraţiile ministrului de Interne,  senatoarea Republicanilor în Bouches du Rhone, Valérie Boyer, a cerut măsuri punitive împotriva internaţionalului francez: „Dacă afirmaţiile ministrului de Interne sunt adevărate, trebuie să luăm în considerare sancţiuni împotriva lui Karim Benzema. O sancţiune, iniţial simbolică, ar fi retragerea Balonului de Aur. În cele din urmă, trebuie să cerem retragerea cetăţeniei. Nu putem accepta că un cetăţean francez cunoscut la nivel internaţional ar putea dezonora şi chiar să ne trădeze ţara în acest fel”, a scris Valérie Boyer pe X (ex-Twitter).

Afla mai multe despre: karim benzemabalonul de aurvalérie boyer,  

viewscnt
Articole similare