Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Luis Enrique, OUT de pe banca naţionalei Spaniei. UPDATE | Noul selecţioner al ibericilor a fost prezentat oficial

Luis Enrique, OUT de pe banca naţionalei Spaniei. UPDATE | Noul selecţioner al ibericilor a fost prezentat oficial
Comentarii

Selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, a fost demis, joi, din funcţie, după eliminarea ibericilor în optimile Cupei Mondiale, la loviturile de departajare, în duelul cu Maroc. În locul lui a fost numit Luis de la Fuente, care până acum a antrenat naţionala de tineret a Spaniei.

UPDATE: La scurt timp după ce a anunţat despărţirea de Luis Enrique, Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat că noul selecţioner este Luis de la Fuente.

În vârstă de 61 de ani, Luis de la Fuente lucrează din 2015 în cadrul Federaţiei Spaniole de Fotbal, când a fost numit selecţioner la naţional U19, alături de care a devenit campion european.

În 2018, el a fost promovat la naţionala de tineret a Spaniei, alături de care a devenit campion european în 2019. De asemenea, el a câştigat Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.


Luis Enrique ocupa această funcţie din 2018.

"Corpul tehnic i-a trimis preşedintelui un raport în care s-a constatat că trebuie început un proiect nou la echipa naţională, cu scopul de a continua creşterea realizată în ultimii ani mulţumită muncii făcute de Luis Enrique şi de colaboratorii săi" , se arată în comunicatul federaţiei.

Luis Enrique a condus Spania în semifinalele Euro-2020 şi de două ori în Final Four-ul Ligii Naţiunilor.

Potrivit presei spaniole, antrenorul de 52 de ani ar urma să fie înlocuit de Luis de la Fuente, actualul selecţioner al naţionalei Spaniei U21.

 

Afla mai multe despre: spania 

viewscnt
Articole similare