Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"M-a presat să părăsesc Ucraina". Ce s-a întâmplat, de fapt, după ce Mircea Lucescu a refuzat iniţial să plece din Kiev. Detalii despre situaţia războiului

"M-a presat să părăsesc Ucraina". Ce s-a întâmplat, de fapt, după ce Mircea Lucescu a refuzat iniţial să plece din Kiev. Detalii despre situaţia războiului
Comentarii

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a povestit cum a arătat drumul din Ucraina până în România, dar şi cum s-a simţit situaţia de la Kiev.

Dinamo Kiev, despre plecarea şi conflictul din Ucraina

Antrenorul campioanei Ucrainei a părăsit Kievul, deşi iniţial a susţinut că doreşte să rămână. El a fost îndemnat de ambasadă să plece, iar Mircea Lucescu a oferit detalii despre ce s-a întâmplat în ultimele zile. 

„Nimeni din Kiev nu se aştepta la asta. Se credea că în Donbass vor fi cel mult nişte lupte, nimeni nu credea într-o invazie ca cea pe care am văzut-o noi.

Autorităţile ne-au spus că nu se mai joacă nimic în campionat, că trebuie să aşteptăm. Am aşteptat o zi, iar între timp, ambasada m-a presat să părăsesc Ucraina. Am vorbit cu preşedintele echipei, i-am liniştit pe jucători şi ne-am asigurat că ei şi familiile lor sunt în siguranţă”, a declarat Mircea Lucescu pentru Gazzetta dello Sport.

De asemenea, antrenorul lui Dinamo Kiev a vorbit şi despre modul în care a părăsit ţara aflată în război. 

„Au fost şaptesprezece ore grele între vamă şi punctele de control. Ca să ieşim din oraş mergeam înainte cu 7km/h, străzile erau blocate de maşinile celor care fugeau. După ce am ieşit din Kiev, am început să o luăm pe drumuri secundare, în timp ce pe drum ne-am întâlnit cu convoaiele de soldaţi care se îndreptau spre sud, pentru că între timp începuseră bombardamentele de la Marea Neagră.

Am ajuns la graniţa cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Şi acolo am văzut scene urâte, cu bărbaţi care însoţeau femei şi copii până la graniţă, asigurându-se că trec şi apoi revenind. Acolo îţi dai seama cu adevărat de drama războiului”, a mai spus antrenorul român. 

Afla mai multe despre: mircea lucescudinamo kievrazboi ucraina rusia 

viewscnt
Articole similare