Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Magia" de pe Anfield a început cu Everton. Cum s-a scris istoria serilor legendare de Europa în "fortăreaţa" lui Liverpool

"Magia" de pe Anfield a început cu Everton. Cum s-a scris istoria serilor legendare de Europa în "fortăreaţa" lui Liverpool

Fotbal

Comentarii

Nimic nu este imposibil pe Anfield Road, iar Klopp şi fotbaliştii săi au continuat tradiţia serilor fabuloase începută de legendele clubului. Magia arenei de 53 de mii de locuri le-a dat putere "cormoranilor" în cele mai delicate momente de-a lungul istoriei.

De la golul "fantomă" înscris de Luis Garcia contra lui Chelsea, care a dus-o pe Liverpool în finala epică de la Istanbul, la revenirea senzaţională în faţa lui Dortmund în 2016 şi până la acel 4-0 fabulos reuşit contra Barcelonei în stagiunea precedentă, pe Anfield s-au petrecut mereu răsturnării incredibile de scor, iar Liverpool a obţinut succese istorice. 

Până la înfrângerea cu Atletico din optimile UEFA Champions League de acum două săptămâni, campionii Europei nu mai pierduseră un meci acasă de pe 26 septembrie 2018. Anfield face parte din istoria lui Liverpool, dar celebrul stadion nu i-a aparţinut mereu.

Înainte ca marea rivalitate cu Everton să înceapă, stadionul Anfield a fost casa "caramelelor". Terenul pe care arena a fost construită le aparţinea la finalul anilor 1800 fraţilor Orrell, care aveau o fabrică de bere în Liverpool. Everton şi-a disputat meciurile de acasă pe Anfield din 1884 şi până în 1892, când a decis să se mute pe un stadion numit Goodison Park. Abia din acel moment, Anfield Road a devenit casa lui Liverpool.

De 30 de ani aşteaptă fanii "cormorani" un nou trofeu în Premier League. Echipa lui Klopp mai avea nevoie doar de două victorii pentru a-şi asigura matematic titlul, când a fost întrerupt campionatul, din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: liverpoolevertonanfield road 

viewscnt
Articole similare