You are here:

Mai reuşeşte Lille o surpriză de proporţii? Cum arată rivalitatea Ligue 1 vs. LaLiga în sezonul european 2024/2025

Mai reuşeşte Lille o surpriză de proporţii? Cum arată rivalitatea Ligue 1 vs. LaLiga în sezonul european 2024/2025

UEFA Champions League

Comentarii

Trecerea la un nou format în Liga Campionilor şi Europa League, cu grupe ”mamut” începând cu sezonul 2024/2025, face ca echipele din marile campionate ale Bătrânului Continent să se înfrunte încă din faza incipientă a competiţiilor europene.

”Concursul” continuă miercuri seară, pe Superbet, cu Atletico Madrid - Lille, meci în care formaţia franceză vrea să dubleze victoria surprinzătoare reuşită în faţa lui Real Madrid.

Atletico - Lille, printre punctele de atracţie ale zilei în Ligă: vezi Oferta Superbet şi alege inspirat!

Ligue 1, avantaj în duelurile cu LaLiga

Ca în fiecare an, cele mai puternice campionate ale Europei şi-au trimis reprezentantele de seamă în focurile Ligii Campionilor, iar Ligue 1 şi LaLiga nu fac notă discordantă. 

Francezii mizează pe PSG, Lille, AS Monaco şi Brest, spaniolii impresionează prin Real, Barcelona, Atletico şi Girona, iar cele două şcoli de fotbal urmează să se intersecteze din nou în Atletico - Lille, meci programat de la ora 22:00 pe Metropolitano, din Madrid.

Înaintea duelului din capitala Spaniei, echipele din Ligue 1 se pot lăuda cu un palmares excelent în faţa celor din LaLiga în debutul acestei stagiuni europene: din cinci meciuri, reprezentantele Hexagonului au câştigat trei, au remizat unul şi au pierdut doar unul, un PSG - Barcelona 0-5.

Rând pe rând, AS Monaco, Lille şi PSG au reuşit să-şi ţină la respect adversarii din campionatul Spaniei.

Monegascii au învins Barcelona, 2-0, PSG a trecut de Girona, scor 2-0, iar Lille a învins-o pe Real Madrid cu 1-0, pe teren propriu. Doar PSG, învinsă de Barcelona, a stricat seria de invincibilitate a francezilor, una la care a contribuit şi Nice (1-1 cu Real Sociedad în Europa League).

Lille mai vrea o surpriză

În cazul celor de la Lille, echipă ajunsă în grupa Ligii Campionilor după preliminarii în care le-a învins pe Fenerbahce şi Slavia Praga, programul a fost şi este unul complicat.

Aventura în Uefa Champions League a demarat greu, un 0-2 în Portugalia cu Sporting Lisabona, apoi a căpătat accente frumoase, cu un 1-0 în faţa lui Real Madrid, victorie adusă de un penalty transformat de Jonathan David în al treilea minut de prelungiri al primei reprize.

Miercuri seară, francezii continuă periplul european contra celeilalte echipe din Madrid şi se deplasează pe terenul lui Atletico pentru a da ochii cu echipa antrenată de Diego Simeone şi a încerca să obţină o SuperPerformanţă - victorii cu Real şi Atletico în acelaşi sezon european.

Formaţia aflată pe locul al patrulea nu are, însă, o misiune uşoară: Atletico e favorita Cotelor Superbet (cotă 1.55 pentru un succes), o victorie a oaspeţilor având o cotă de 6.10!

Afla mai multe despre: champions league 

viewscnt
Articole similare