Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Malawi l-a demis pe antrenorul român Mario Marinică. În urmă cu un an era declarat ”erou naţional”

Malawi l-a demis pe antrenorul român Mario Marinică. În urmă cu un an era declarat ”erou naţional”

Fotbal

Comentarii

Românul Mario Marinică (58 de ani) a fost demis din postura de director tehnic al naţionalei din Malawi, duminică, din cauza înfrângerii suferite în faţa Egiptului, scor 0-4, în calificările pentru Cupa Africii.

  • Următorul turneu final al Cupei Africii este programat în 2024, în perioada 13 ianuarie - 11 februarie, în Coasta de Fildeş.

Mario Marinică a fost îndepărtat de la Malawi

Mario Marinică ocupa funcţia de director tehnic al fotbalului din Malawi. Practic, coordona tot fotbalul din micuţul stat african, de la juniori până la seniori, cu puteri nelimitate.

Se pare că despărţirea lui Marinică de Malawi nu a fost tocmai una cordială. Antrenorul român şi-a manifestat public nemulţumirea faţă de proprii fani, după ce aceştia ar fi manifestat un comportament nepotrivit la eşecul cu Egipt.

Nu cred că cetăţenii din Malawi îşi iubesc echipa naţională. Ei se bucurau pentru Egipt, nu pentru Malawi”, le-a spus Mario Marinică reporterilor după meci, conform presei internaţionale.

După eşecul cu Egipt, Malawi şi-a redus dramatic şansele de calificare la Cupa Africii. Rămâne doar cu trei puncte adunate în primele patru dueluri, fiind la şase puncte distanţă de Egipt şi Guineea, cu două meciuri rămase de disputat.

  • Practic, Malawi are nevoie să învingă Etiopia şi Guineea (la două goluri) în ultimele două runde, Egiptul să învingă Guineea, iar Guinea să piardă în ultima rundă cu Malawi. Prea multe variabile, deci prea puţine şanse de calificare.

Aşadar, cu o calificare aproape ratată şi un conflict deschis cu suporterii, conducerea africanilor a considerat că ar fi oportună o schimbare la vârf.

Mario Marinică, cândva erou în Malawi

La ultima ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni, disputată în intervalul ianuarie-februarie 2022, în Camerun, Malawi a bifat prima sa prezenţă la turneul final, cu Mario Marinică pe bancă.

Chiar dacă nimeni nu le dădea nicio şansă, Malawi a reuşit să termine Grupa B pe locul trei (0-1 cu Guineea, 2-1 cu Zimbabwe şi 0-0 cu Senegal) şi s-a calificat în fazele eliminatorii. În optimi, Malawi a fost eliminată de Maroc, scor 1-2, însă performanţa a fost considerată ca fiind una ”de aur”, pentru una dintre cele mai sărace ţări din Africa.

Afla mai multe despre: malawimario marinica 

viewscnt
Articole similare