Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mamadou Sakho a primit scuze şi...milioane de euro din parte Agenţiei Mondiale Antidoping! Forul îl acuzase eronat de dopaj

Mamadou Sakho a primit scuze şi...milioane de euro din parte Agenţiei Mondiale Antidoping! Forul îl acuzase eronat de dopajgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Mamadou Sakho, fotbalistul francez al echipei Crystal Palace, a primit scuze din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care l-a acuzat în mod eronat în 2016 de folosirea unei substanţe interzise, scrie site-ul The Athletic.

În faţa unui tribunal londonez, Mamadou Sakho a primit miercuri scuzele AMA, care l-a acuzat pe nedrept în martie 2016, când fundaşul, pe atunci la Liverpool, a fost testat pozitiv la un produs utilizat pentru arderea grăsimilor, deşi acea substanţă era autorizată.

Sakho a fost exonerat de comisia de disciplină a UEFA, după ce s-a constatat că substanţa respectivă nu era inclusă pe lista produselor interzise de AMA.

În urma acestui caz, Sakho a ratat finala Europa League alături de Liverpool precum şi o eventuală convocare la naţionala Franţei pentru EURO 2016. El nu şi-a mai recăpătat apoi locul în echipa de pe Anfield, care l-a împrumutat în ianuarie 2017 la Crystal Palace, ce l-a transferat definitiv în cursul aceluiaşi an.

După cum a anunţat anul trecut presa britanică, Sakho a solicitat daune de 13 milioane de lire sterline din partea Agenţiei Mondiale Antidoping.

"AMA acceptă faptul că dl. Sakho nu a încălcat regulamentul antidoping al UEFA, nu a trişat, nu a intenţionat să obţină niciun avantaj şi a acţionat de bună-credinţă", a declarat miercuri avocatul agenţiei în faţa tribunalului.

"AMA regretă daunele produse de acuzaţiile defăimătoare reputaţiei dlui Sakho şi suferinţa, durerea şi neplăcerea cauzate lui", a adăugat avocatul.

AMA a acceptat să-i plătească jucătorului o sumă "substanţială" drept compensaţii şi să-i achite cheltuielile de judecată.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare