You are here:

Manchester United l-a demis, în sfârşit, pe Erik ten Hag. Un fost mare atacant al clubului preia echipa lăsată de olandez pe locul 14 în Premier League

Manchester United l-a demis, în sfârşit, pe Erik ten Hag. Un fost mare atacant al clubului preia echipa lăsată de olandez pe locul 14 în Premier League

Manchester United

Comentarii

Manchester United a anunţat luni demiterea antrenorului olandez Erik ten Hag, în contextul în care formaţia de pe Old Trafford a căzut pe locul 14 în Premier League după nouă etape.

''Erik ten Hag a părăsit rolul său de antrenor principal la Manchester United'', a precizat clubul englez într-un comunicat. ''Ruud van Nistelrooy va prelua conducerea echipei ca antrenor interimar, susţinut de actualul staff tehnic, până când va fi adus un antrenor principal permanent'', a menţionat United.

Ultimul eşec, 1-2, cu West Ham, duminică, la Londra, s-a dovedit decisiv în demiterea managerului olandez.

Ten Hag a fost menţinut în post la finalul sezonului trecut în ciuda unei stagiuni modeste în Premier League (locul 8 la final) şi în Liga Campionilor (ultima în grupă, cu o victorie în şase meciuri).

Victoria din finala Cupei Angliei, în mai, contra rivalei Manchester City, i-a oferit o gură de aer, dar debutul slab de sezon a readus presiunea asupra managerului olandez. Trofeul din Cupa Angliei i-a oferit lui ten Hag o prelungire a contractului până în 2026.

United ocupă locul 14 în Premier League, cu doar trei victorii din nouă meciuri.

Ten Hag, 54 ani, a câştigat o Cupă a Angliei (2024) şi o Cupă a Ligii (2023) de la instalarea lui la United în aprilie 2022.

Afla mai multe despre: ten hag 

viewscnt
Articole similare