Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester United, tot mai aproape de a intra în era şeicilor. Preşedintele Qatar Islamic Bank a îmbunătăţit oferta de 5,7 miliarde de euro

Manchester United, tot mai aproape de a intra în era şeicilor. Preşedintele Qatar Islamic Bank a îmbunătăţit oferta de 5,7 miliarde de euro

Manchester United

Comentarii

Preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), şeicul Jassim Bin Hamad Al-Thani, a îmbunătăţit oferta de 5,7 miliarde de euro pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, a indicat o sursă apropiată de această tranzacţie.

Şeicul Jassim se află în luptă cu conducătorul grupului Ineos, miliardarul britanic Jim Ratcliffe, pentru cumpărarea clubului Manchester United de la familia americană Glazer, care patronează de 18 ani gruparea de pe Old Trafford.

Jim Ratcliffe părea mai bine plasat cu ocazia celei de-a treia runde de oferte, la finalul lunii aprilie. Oferta sa le permitea copreşedinţilor Avram şi Joel Glazer să rămână implicaţi în gestionarea clubului, o perspectivă sumbră în privinţa fanilor.

Oferta şeicului Jassim vizează, în schimb, o preluare totală a controlului clubului, promiţând totodată şi achitarea datoriei enorme cu care se confruntă în prezent Manchester United, cuprinsă între 700 de milioane şi un miliard de euro, conform anumitor surse.

Potrivit postului de televiziune Sky, oferta făcută de şeic la finalul lunii aprilie se ridica deja la 5,7 miliarde de euro, ceea ce ar reprezenta un record mondial pentru o astfel de tranzacţie.

Însă familia Glazer speră să obţină şapte miliarde din vânzarea clubului englez şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea în final să nu se retragă dacă ofertele nu vor se vor apropia de această sumă.

Afla mai multe despre: manchester united 

viewscnt
Articole similare