Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial! Un campion nigerian vrea să doboare limitele

Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial! Un campion nigerian vrea să doboare limitele

Alte sporturi

Comentarii

Un campion nigerian de şah încearcă să doboare recordul mondial şi să joace non stop şah timp de 58 de ore în Times Square din New York City pentru a doborî recordul mondial pentru cel mai lung maraton de şah.

Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial! Un campion nigerian vrea să doboare limitele

Recordul actual pentru maratonul de şah este de 56 de ore, 9 minute şi 37 de secunde, realizat în 2018 de Hallvard Haug Flatebø şi Sjur Ferkingstad, ambii din Norvegia. Spre comparaţie, la Bucureşti, la Superbet Chess Classic Romania, una dintre cele cinci etape ale circuitului anual de şah fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour, zece şahişti joacă în medie 36-40 de ore, doar că timp de 9 zile.

Un susţinător al educaţiei copiilor, Tunde Onakoya, în vârstă de 29 de ani, speră să strângă 1 milion de dolari pentru educaţia copiilor din Africa. El joacă împotriva lui Shawn Martinez, un campion american de şah, conform regulilor Guinness World Record, care stabilesc că orice încercare de a doborî recordul trebuie făcută de doi jucători care să joace continuu pentru întreaga durată.

Onakoya a jucase şah timp de 42 de ore până la ora 10:00 GMT de vineri (orele 13.00 ora României), notează Bloomberg. Pentru fiecare oră de joc, Onakoya şi adversarul său au doar cinci minute pauză.

Încercarea de a stabili recordul este "pentru visele a milioane de copii din Africa care nu au acces la educaţie", a declarat Onakoya, care a fondat Chess in Slums Africa în 2018. Organizaţia îşi propune să susţină educaţia a cel puţin 1 milion de copii din slumurile de pe întreg continentul.

Ce mânăncă Onakoya pentru acest record? Multă apă şi orez jollof, unul dintre cele mai cunoscute preparate din Africa de Vest.

Organizaţia Guinness World Record nu a comentat încă public încercarea lui Onakoya, care ar putea să atingă 58 de ore până la miezul nopţii de vineri.

Afla mai multe despre: sahnew yorkcampion 

viewscnt
Articole similare