Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marea farsă din Premier League! S-a confirmat ceea ce fanii bănuiau deja. Cum e "aranjat" programul meciurilor pentru profit maxim

Marea farsă din Premier League! S-a confirmat ceea ce fanii bănuiau deja. Cum e "aranjat" programul meciurilor pentru profit maxim

Premier League

Comentarii

Scandal imens declanşat de un articol publicat de The Times, în care sursa citată dezvăluie modul în care programul meciurilor este prestabilit din considerente financiare, astfel încât echipele din "top six" să nu se întâlnească în prima sau ultima etapă a unui sezon. Sistemul pus la cale de Premier League le asigură în acelaşi timp televiziunilor care transmit campionatul Angliei că vor avea în 26 de weekend-uri măcar un "derby" între două echipe considerate în "Top six" (n.r. top 6).

Fanii din Anglia au acuzat în mai multe rânduri că programul e asftel conceput încât să avantajeze echipele mari, însă Premier League a negat tot timpul că acest lucru s-ar întâmplat. "Surse apropiate Premier League susţin că se face acest lucru din motive comerciale şi pentru a-i atrage pe de drepturi, dar şi pentru a asigura asistenţe mai mari la meciurile din ultima etapă.

Mai multe grupuri de suporteri şi-au exprimat îngrijorarea că acest lucru oferă un tratament special cluburilor mari, care oricum primesc marea parte a veniturilor din drepturile de televizare", notează The Times.

  • Cine sunt cluburile din TOP SIX în mod tradiţional: Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham şi Arsenal.

Pentru a stabili care sunt echipele ce urmează să fie considerate în Top Six, englezii folosesc un algoritm în care sunt luate în calcul poziţiile echipelor din ultimele trei sezoane.

Informaţia a fost dezvăluită în documentele trimise de Premier League televiziunilor interesate să cumpere drepturile pentru perioada 2019-2022, unde se regăseşte un întreg capitol dedicat modul în care sunt stabilite meciurile echipelor din "Top Six" şi "Top Eight"



Teoretic, programul Premier League e determinat în urma tragerii la sorţi, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

Motivul pentru care englezii nu stabilesc niciun derby în ultima etapă e constituit de faptul că toate meciurile se joacă de la aceeaşi oră şi există teama că o confruntare între două echipe de top ar atrage prea mult atenţia fanilor, iar restul partidelor nu ar mai reprezenta interes.

Afla mai multe despre: premier leagueprogramul meciurilorprogram meciuri aranjat 

viewscnt
Articole similare