You are here:

Marian Iancu felicită FRF pentru numirea lui Mircea Lucescu, dar trage un semnal de alarmă: „Se poate şi mai rău!” | EXCLUSIV

Marian Iancu felicită FRF pentru numirea lui Mircea Lucescu, dar trage un semnal de alarmă: „Se poate şi mai rău!” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Mircea Lucescu a fost numit de FRF în postul de selecţioner al echipei naţionale după despărţirea de Edward Iordănescu.

Marian Iancu, opinie sinceră despre numirea lui Mircea Lucescu la echipa naţională

Omul de afaceri consideră că „Il Luce” este cea mai bună soluţie pentru echipa naţională a României, dar totodată trage un semnal de alarmă că rezultatele ar putea să nu fie cele dorite. În acest sens, Marian Iancu a oferit exemplul de la naţionala Turciei, acolo unde Mircea Lucescu nu a avut cel mai bun parcurs.

„Acţiunea FRF de instalare la cârma echipei naţionale a domnului Mircea Lucescu este una de imagine şi marketing sportiv de excepţie! Au pasat responsabilitatea rezultatelor actuale şi viitoare între cele doua familii de referinţă din fotbalul românesc, Iordănescu şi Lucescu, păstrând intacta poziţia lor moderat meritorie in mentalul colectiv al suporterilor echipei naţionale, care nu sunt puţini.

Venirea seniorului Lucescu garantează seriozitatea, experienţa si empatia necesară grupului format de Iordănescu junior la echipa naţionala, dar eşecul ultimului episod ca selecţioner al Turciei face dovada că totul e posibil.

În perioada Februarie 2017 - August 2019 naţionala Turciei a disputat sub conducerea lui Lucescu 17 jocuri, câştigând 4, pierzând 7 si remizând in 6 jocuri! A preluat echipa pe locul 33 FIFA si a lăsat-o pe locul 41. Slab, foarte slab bilanţ! Deci se poate si mai rău! Aviz amatorilor de statistici!

Totuşi, trebuie sa recunoaştem in mod obiectiv că este cea mai bună soluţie de selecţioner român în activitate existentă la ora actuală, iar administraţia FRF a ales corect. Oricare vor fi rezultatele echipei naţionale in viitorul apropiat, Federatia va fi descărcată de responsabilitate!

Personal cunosc ce înseamnă sa joci împotriva unei echipe condusă de seniorul Lucescu! Eram preşedintele Politehnicii Timişoara, vicecampioana României la acea data, iar împreuna cu Sabău antrenorul principal al echipei am reuşit sa eliminăm din Champions League pe Shakhtar Donetsk, deţinătoarea la acea ora a Cupei UEFA .

E nevoie de experienţa şi notorietatea domnului Lucescu, dar să nu uităm rolul divinităţii in rezultatele punctuale şi conjuncturale reuşite de echipa naţională în ultimul timp! Multă lume de calitate pe Titanic, dar mare parte dintre aceştia lipsiţi de noroc! Ceea ce ştim cu certitudine e că spectacolul în tribune va continua indiferent de ceea ce va fi pe teren! Oamenii in galben vor fi mereu acolo! Respect maxim!”, a declarat Marian Iancu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: marian iancumircea lucescuechipa nationala 

viewscnt
Articole similare