Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Sâncrăianu a revitalizat lupta la Cupa 208 R2 din Campionatul Naţional de Raliuri

Marius Sâncrăianu a revitalizat lupta la Cupa 208 R2 din Campionatul Naţional de Raliuri

Sporturi cu motor

Comentarii

Revenit după o pauză de o etapă, pilotul clujean Marius Sâncrăianu a câştigat duelul din Cupa 208 R2 Cup România de la Raliul Sibiului, oprind astfel dominaţia lui Cristi Şugar, învingător în primele trei confruntări ale cailor putere de la competiţie monomarcă.

Cu experimentata Alina Bianca Pop copilot, Sâncrăianu a preluat conducerea cupei încă de pe prima probă specială, atunci când şi-a creat un avantaj de peste 12 secunde în faţa lui Şugar. Până la finalul primei zile, Sâncrăianu a împărţit victoriile cu Şugar şi Bogdan Gheorghiu, acesta din urmă reuşind surpriză chiar pe cea mai aşteptată probă de la Sibiu, Şanta de noapte.

Profitând de faptul că Şugar a făcut pană pe a patra probă şi a pierdut peste 4 minute pentru a reveni, Sâncrăianu şi-a consolidat fotoliul de lider şi a încheiat ziua cu un ecart de peste 56 de secunde în faţa ocupantului poziţiei secunde, Rareş Tomiţă.

În ziua decisivă, clujeanul a fost atent pentru a nu rata victoria, însă s-a impus şi pe două probe, în timp ce Rareş Tomiţă a fost cel mai rapid în super speciala de pe circuit. În alte două, Şugar a avut cel mai bun timp, însă a fost nevoit să abandoneze cu doar o probă înainte de final. Astfel, Sâncrăianu a câştigat 4, Şugar 3, iar Gheorghiu şi Tomiţă câte una, de-a lungul celor peste 115 kilometri de raliu.

La prima sa victorie în Cupa 208 R2 Cup România, Sâncrăianu a intrat în posesia premiului de 2.000 de euro oferit de Termo Life, dar a intrat şi în lupta pentru titlul de campion al cupei. Rareş Tomiţă a încheiat al doilea la Sibiu, în timp ce Bogdan Gheorghiu se regăseşte pe podium pentru a doua etapă consecutivă.

În acest moment, Top 5 în clasamentul general al cupei arată astfel: 1.Cristian Şugar (85p), 2.Rareş Tomiţă (75,6p), 3.Bogdan Gheorghiu (73,8p), 4.Marius Sâncrăianu (72p), 5. Csongor Szabo (63p). Toţi aceştia au şanse matematice să câştige trofeul ediţiei inaugurale a cupei, având în vedere că mai sunt trei etape de disputat, dintre care două vor avea coeficient 1.2.

Afla mai multe despre: marius sancraianuraliuricampionatul national 

viewscnt
Articole similare