Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Vizer ”punctează” din nou. L-a sprijinit financiar pe judoka Vlăduţ Simionescu pentru a face deplasarea în Mongolia şi Taiwan

Marius Vizer ”punctează” din nou. L-a sprijinit financiar pe judoka Vlăduţ Simionescu pentru a face deplasarea în Mongolia şi Taiwan

Alte sporturi

Comentarii

De mai bine de câţiva ani, judoka Vlăduţ Simionescu, cotat drept unul dintre sportivii cu şanse de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris se confruntă cu o situaţie greu de înţeles.

Pentru faptul că nu a fost de acord să se antreneze cu lotul naţional, dar şi pentru că a spus lucrurilor pe nume atunci când s-a considerat nedreptăţit, a fost pus pe lista neagră a Federaţiei Române de Judo. Chiar dacă trage să se califice la Jocurile Olimpice, unde va reprezenta România, Simionescu, nu a primit nici cel mai mic sprijin în această perioadă de calificare din partea Federaţiei Române de Judo.

Vlăduţ Simionescu speră la medalia olimpică, la Paris

Istoria într-un fel se repetă în mod ciclic. Înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Simionescu a ”beneficiat” de acelaşi tratament până la momentul calificării. Acum, de ceva timp ”greul” judo-ului românesc este sprijinit în mod direct de Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, care, periodic, îl ajută pe sportivul român să poată ajunge la marile competiţii internaţionale unde se bate pentru obţinerea calificării olimpice.

Ultimul sprijin financiar din partea domnului preşedinte Vizer l-am primit chiar zilele trecute. Am făcut rost de bani pentru a-mi plăti biletele de avion spre Mongolia şi Taipei unde urmează să concurez la Grand Slam şi la Continental Cup, dar nu mai aveam bani pentru cazare.

Domnul Vizer a aflat de această situaţie şi m-a ajutat din nou, aşa cum a făcut-o şi la Campionatul Mondial din Qatar.  Am spus că dacă ajung să mă calific la Paris şi să obţin un rezultat bun acolo îi voi dedica acestea domnului Vizer.

Legat de neimplicarea Federaţiei Române de Judo, deja sunt obişnuit cu atitudinea lor faţă de mine. Nu mă mai surprinde nimic. Eu îmi văd de sport. Pentru mine Parisul ar fi ultima bornă olimpică. Am spus că după Jocurile Olimpice din Franţa mă voi retrage din activitatea de sportiv de performanţă, dar voi rămâne în judo pentru a-i învăţa pe copii tainele acestui sport absolut superb”, a declarat Vlăduţ Simionescu pentru Orange Sport.

Merge şi în stagiul de pregătire din Japonia

După competiţia organizată în Taiwan, Vlăduţ Simionescu va pleca în Japonia la un stagiu de pregătire specific , după care la începutul lunii august şi-a propus să fie prezent la Masters-ul de la Budapesta.  ”Dorinţa mea este de a acumula cât mai multe puncte, de a avea o evoluţie foarte bună la aceste competiţii puternice, care să-mi permită obţinerea calificării la Jocurile Olimpice la Paris”, a mai spus Simionescu pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: marius vizervladut simionescumongoliataiwan 

viewscnt
Articole similare