You are here:

Măsuri de securitate excepţionale la Atena, înainte de finala Conference League

Măsuri de securitate excepţionale la Atena, înainte de finala Conference League
Comentarii

Aproximativ 5.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea, miercuri, la finala Conference League, dintre Olympiakos Pireu şi Fiorentina, care va avea loc la Nea Filadefia, o suburbie a Atenei, a anunţat, marţi, poliţia elenă, citată de AFP.

Toate adunările publice vor fi interzise miercuri în Attica, municipalitatea din Atena, iar şcolile vor fi închise în cartierele din apropierea stadionului Nea Filadelfia, care găzduieşte în mod normal meciuri rivalilor de la AEK Atena, pentru a evita orice incident legat de huliganism, un fenomen recurent în ţară, potrivit aceleiaşi surse.

În august 2023, întreaga ţară a fost şocată de moartea unui fan grec de 27 de ani al AEK, care a fost înjunghiat mortal în timpul unor incidente violente între fanii lui Dinamo Zagreb şi cei ai AEK în apropierea stadionului Nea Filadelfia, în ajunul unui meci din Liga Campionilor.

Preşedintele Ligii greceşti de fotbal, Vangélis Marinakis, a demisionat în urma acestui incident, iar guvernul a adoptat o nouă serie de măsuri de securitate în interiorul şi în jurul stadioanelor. Până în februarie, meciurile de fotbal se jucau fără spectatori.

În decembrie, un poliţist în vârstă de 31 de ani a fost rănit mortal de o rachetă de semnalizare în timpul unor confruntări între huligani şi poliţie cu ocazia unui derby de volei la Atena. Un tânăr de 18 ani a fost arestat şi a mărturisit fapta, potrivit presei greceşti.

Afla mai multe despre: conference leaguefiorentinaolympiakos pireu 

viewscnt
Articole similare