Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Măsuri radicale luate de autorităţile croate după Cupa Mondială. Ce decizii s-au luat în urma performanţelor reuşite de naţionala lui Modric

Măsuri radicale luate de autorităţile croate după Cupa Mondială. Ce decizii s-au luat în urma performanţelor reuşite de naţionala lui Modric

Cupa Mondială

Comentarii

Guvernul Croaţiei a promis investiţii de milioane de euro în infrastructura sportivă a ţării, ca reacţie la locul 3 obţinut de echipa naţională la Cupa Mondială din Qatar.

"Trebuie să construim un nou Maksimir (n.r. stadionul lui Dinamo Zagreb), îmi doresc o cooperare între stat, oraş şi club. Şi cu sprijinul UEFA, despre care am convenit deja. Şi să participe şi FIFA, şi sponsorii", a spus prim-ministrul croat Andrej Plenkovic, vorbind la radioul public.

Croaţia, care a jucat finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia, a încheiat pe locul 3 ediţia din Qatar, însă nu are un stadion naţional modern, spre deosebire de majoritatea ţărilor din Europa.

Meciurile echipei reprezentative nu pot avea loc la Zagreb, deoarece unicul stadion din capitală, Maksimir, este în stare proastă după ce s-a prăbuşit parţial în timpul unui cutremur în 2020.

Plenkovic a spus că şi alte stadioane din ţară ar trebui renovate.

"Trebuie să investim şi în reconstrucţia stadionului Poljud (n.r. Hajduk Split), cel mai frumos pe care îl avem. De asemenea, este necesar să se investească în alte stadioane din toată Croaţia şi ca această infrastructură să fie ridicată la un nivel de calitate mult mai ridicat", a afirmat Plenkovic, fără a oferi mai multe detalii în acest sens.

Afla mai multe despre: modric 

viewscnt
Articole similare