Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen a câştigat cursa Sprint din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite

Max Verstappen a câştigat cursa Sprint din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite

Formula 1

Comentarii

Olandezul Max Versappen (Red Bull) a câştigat, noaptea trecută, cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al SUA, a 18-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Max Verstappen a câştigat cursa Sprint din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite

Pe circuitul de la Austin, Verstappen s-a impus după ce pornise din pole position. Este a treia sa victorie la sprint din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Mercedes), iar pe trei a terminat Charles Leclerc (Ferrari).

Cursa principală are loc duminică, de la ora 22.00. Verstappen, care deja a câştigat titlul mondial, va porni de pe poziţia a şasea a grilei. Din pole position va pleca Charles Leclerc, cel care a fost cel mai rapid în calificările de vineri noapte.

Charles Leclerc, prima reacţie după pole-ul obţinut în SUA: „E o surpriză!”

Charles Leclerc va pleca din pole position pentru Marele Premiu al Statelor Unite de duminică.

Pilotul monegasc a vorbit după calificări şi s-a declarat surprins de performanţa obţinută pe COTA, însă speră să poate menţine ritmul şi în cursă. Leclerc le promite fanilor Scuderiei că va da totul pentru a pleca din pole şi în cursa Sprint de astăzi, însă va fi mult mai dificil, ţinând cont că rivalii vor fi şi mai buni.

„Am fost foarte mulţumit de monopost în calificări. În ultimul tur din Q3 au fost totuşi câteva greşeli, dar nu cred că a fost uşor pentru nimeni. Sunt foarte bucuros să plec din pole în cursa de duminică.

Suntem foarte surprinşi sincer de acest rezultat. Am fost însă foarte puternici pe ultimul sector, fie că vorbim de FP1 sau de calificări. Ne descurcăm excelent în weekend-urile în care avem cursă Sprint. Maşina este foarte bună în general.

Mâine va fi mai dificil însă pentru că adversarii îşi vor face bine temele după ziua de azi. Orice ar fi, voi da totul să fiu din nou în pole pentru cursa Sprint de sâmbătă”, a declarat Charles Leclerc, potrivit Formula1.com.

Afla mai multe despre: max verstappenmp al suasprintformula 1 

viewscnt
Articole similare