Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen a câştigat Sprintul din Marele Premiu al Belgiei! Cursă spectaculoasă pe Spa Francorchamps

Max Verstappen a câştigat Sprintul din Marele Premiu al Belgiei! Cursă spectaculoasă pe Spa Francorchamps

Formula 1

Comentarii

Max Verstappen (Red Bull Racing) s-a impus în cursa sprint din cadrul Marelui Premiu al Belgiei.

Max Verstappen a câştigat Sprintul din Marele Premiu al Belgiei! Rezultat surprinzător la Spa Francorchamps

Startul a fost unul lansat, după ce tururile de formare s-au făcut în spatele Safety Car-ului. Oscar Piastri a intrat imediat la boxe pentru a trece pe pneuri intermediare, lăsându-l pe Max Verstappen pe circuit cu pneuri de ploaie. Astfel, australianul de la McLaren s-a văzut în fruntea cursei, după ce dublul campion mondial a oprit şi el. Accidentul lui Fernando Alonso a neutralizat cursa, iar la restart, olandezul de la Red Bull a fost de neoprit şi a trecut imediat de Oscar Piastri. 

Australianul s-a mulţumit doar cu locul secund, în timp ce Pierre Gasly de la Alpine a completat podiumul. Iată cum arată topul 8:

  1. Max Verstappen
  2. Oscar Piastri
  3. Pierre Gasly
  4. Carlos Sainz Jr
  5. Charles Leclerc
  6. Lando Norris
  7. Lewis Hamilton
  8. George Russell

Daniel Ricciardo, prima reacţie după revenirea în Formula 1: „Va fi o provocare, dar nu mi-e teamă de nimic!”

După două sezoane dezamăgitoare la McLaren şi 6 luni de absenţă din Formula 1, pilotul australian a primit o nouă şansă. După ce Nyck de Vries a fost dat afară de la AlphaTauri, Daniel Ricciardo a revenit pe grilă odată cu Marele Premiu al Ungariei, iar presiunea pusă pe umerii săi va fi una foarte mare.

Cu un Yuki Tsunoda foarte rapid, Ricci va trebui să demonstreze într-un timp foarte scurt că motivaţia sa este în continuare la cote maxime.

„Sunt foarte entuziasmat să revin. Va fi o provocare să te urci în maşină şi să o stăpâneşti imediat. Am trecut însă prin multe în Formula 1 şi nu mi-e teamă de nimic. Sunt conştient că monopostul va avea destule limitări, dar important e să fie echilibrată, să am de unde începe.

Echipa vrea performanţă, dar nu cred că este o mare presiune până la pauza de vară. Totuşi, nu vreau să am parte de un start slab. Vreau să am rezultate încă de la început şi să demonstrez că nu mi-am ieşit din formă în această perioadă”, a declarat Daniel Ricciardo, potrivit Formula1.com.

Afla mai multe despre: max verstappensprintmp al belgiei 

viewscnt
Articole similare