Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen poate câştiga al treilea titlu de Formula 1 încă de la sprintul Grand Prixului Qatarului

Max Verstappen poate câştiga al treilea titlu de Formula 1 încă de la sprintul Grand Prixului Qatarului

Formula 1

Comentarii

Max Verstappen poate câştiga al treilea titlu consecutiv în Formula 1 la Marele Premiu al Qatarului. Şi poate reuşi acest lucru sâmbătă, notează AP.

Verstappen îşi va asigura titlul dacă va termina pe locul şase sau mai sus în cursa sprint, ceea ce ar putea face ca Marele Premiu de duminică să rămână un fel de eveniment secundar.

Câştigarea titlului după un sprint ar putea fi un pic ciudat pentru campionat şi pentru Verstappen. El a susţinut anterior că formatul ar trebui să fie eliminat. "Nu este o cursă propriu-zisă, seamănă mai mult cu un joc de noroc", a declarat el după primul sprint al sezonului, în Azerbaidjan, în aprilie. "Cred că voi avea mai mult succes în Vegas dacă mă duc la cazinou. Îmi plac cursele, sunt un pilot pur şi cred că asta este mai mult pentru spectacol."

Colegul său de la Red Bull, Sergio Perez, este ultimul pilot cu şanse matematice de a-l prinde pe Verstappen în cele şase etape rămase din campionat, dar chiar dacă Verstappen va abandona în cursa de sprint, Perez va trebui să se claseze în primele trei locuri pentru a menţine competiţia.

În actualul sezon, Verstappen nu a fost doar rapid, ci şi constant. Când a câştigat a zecea cursă consecutivă în F1 la Marele Premiu al Italiei, luna trecută, a stabilit un nou record în F1. Red Bull a câştigat 16 din ultimele 17 curse, de la sfârşitul anului trecut.

Max Verstappen, potrivit L’Equipe campion mondial în Qatar dacă...

- Termină cel puţin pe locul şase în cursa de sprint din 7 octombrie.

- Termină al şaptelea în cursa de sprint, iar Sergio Perez ocupă în cel mai bun caz locul al doilea.

- Termină al optulea în cursa sprint, iar Perez termină în cel mai bun caz al treilea.

- Perez nu reuşeşte o clasare mai bună decât locul patru în cursa de sprint.

- Are un avans de 146 de puncte faţă de Perez la finalul weekendului de la Losail.

Afla mai multe despre: max verstappengrand prixqatar 

viewscnt
Articole similare