Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii! Lando Norris, surpriză uriaşă în calificări

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii! Lando Norris, surpriză uriaşă în calificări

Formula 1

Comentarii

Max Verstappen a fost primul în calificările Marelui Premiu al Marii Britanii, obţinând cel de-al 27-lea pole position al carierei.

Max Verstappen, pole position în MP al Marii Britanii

  • Cursa va avea loc duminică de la ora 17:00 şi va putea fi urmărită în direct la Orange Sport.

Pilotul olandez de la Red Bull a oprit cronometrul la 1:26.720 şi şi-a asigurat pole-ul cu numărul 27 din carieră, intrând astfel în top 10 all-time la acest capitol. Surpriza uriaşă a calificărilor a fost reprezentată de McLaren. Lando Norris s-a clasat pe locul 2, la peste 2 zecimi de secundă, şi va pleca din prima linie în cursa de duminică.

Oscar Piastri, colegul lui Norris de la McLaren, a reuşit şi el un tur excelent şi va pleca de pe locul 3, urmat de piloţii Ferrari şi Mercedes. Charles Leclerc a greşit în ultimul tur de forţă, ratând astfel oportunitatea de a se lupta la pole sau măcar de a se califica în prima linie.

Top 10 - Calificări MP al Marii Britanii

  1. Max Verstappen
  2. Lando Norris
  3. Oscar Piastri
  4. Charles Leclerc
  5. Carlos Sainz
  6. George Russell
  7. Lewis Hamilton
  8. Alexander Albon
  9. Fernando Alonso
  10. Pierre Gasly
  • Piloţi eliminaţi în Q1: Sergio Perez (16), Yuki Tsunoda (17), Zhou Guanyu (18), Nyck de Vries (19), Kevin Magnussen (20)
  • Piloţi eliminaţi în Q2: Nico Hulkenberg (11), Lance Stroll (12), Esteban Ocon (13), Logan Sargeant (14), Valtteri Bottas (15)

Max Verstappen consideră că 24 de curse pe an sunt prea multe. Campionul mondial a fost taxat imediat: „Se plânge pentru că vrea mai mulţi bani!”

Max Verstappen (Red Bull Racing), dublu campion mondial de Formula 1, a făcut să apară noi îndoieli cu privire la cât timp ar putea rămâne el în acest sport, afirmând că mărirea calendarului la un număr record de 24 de curse "cu siguranţă nu ajută", informează Reuters.
Formula 1 a publicat miercuri calendarul de 24 de curse pentru 2024, sezon care se va desfăşura de la începutul lunii martie până în decembrie şi se va încheia cu trei curse în weekenduri consecutive.
"Este prea mult pentru mine, dar trebuie să facem faţă", a declarat Verstappen reporterilor la Marele Premiu al Marii Britanii, unde încearcă să obţină a 11-a victorie consecutivă, un record pentru echipa sa.
"Cred că măcar este un pic mai logic modul în care este planificat, cred că este mai bine pentru toată lumea", a spus el despre calendarul curselor. "Trebuie să se adune mai multe elemente pentru ca eu să mă hotărăsc dacă rămân mai mult sau nu. Însă toate aceste lucruri cu siguranţă nu ajută, cu siguranţă".
George Russell, pilotul Mercedes, a glumit în privinţa afirmaţiilor lui Verstappen cu privire la eventuala retragere, spunând că ar putea fi doar o strategie de negociere pentru un contract mai profitabil.
“El se plânge pentru că vrea mai mulţi bani. Este cel mai bine plătit şi pe bună dreptate pentru ceea ce reuşeşte, dar cred că totul este o mare tactică, ameninţarea lui cu retragerea. Sper că nu o va face. Sper să rămână atât timp cât rămân şi eu, pentru că vreau să mă lupt cu cei mai buni piloţi din lume", a fost replica lui George Russell.
 

Afla mai multe despre: formula 1marele premiu al marii britanii 

viewscnt
Articole similare