You are here:

”Mbappé fără mască pentru a vedea mai bine golul lui Yamal”. Presa spaniolă, ironii după victoria împotriva Franţei

”Mbappé fără mască pentru a vedea mai bine golul lui Yamal”. Presa spaniolă, ironii după victoria împotriva Franţei

EURO

Comentarii

Spania a trecut, marţi seară, de Franţa în semifinalele Euro 2024, iar presa savurează victoria, subliniind în special evoluţia lui Kylian Mbappe, relatează RMC Sport.

La 12 ani de la câştigarea Euro 2012, Spania a revenit în finala unui turneu major. Graţie unei prestaţii solide în faţa Franţei, marţi, în semifinale (2-1), La Roja va încerca să cucerească o nouă coroană continentală duminică, la Berlin, când va înfrunta învingătoarea dintre Ţările de Jos şi Anglia.

De cealaltă parte a Pirineilor, atmosfera este inevitabil una de sărbătoare şi de satisfacţie. "Echipa de artă", se entuziasmează Marca pe site-ul său. Cotidianul madrilen subliniază "maniera strălucită" în care La Roja s-a calificat în finală, graţie în special "unui gol de antologie" marcat de Lamine Yamal. Marca contrastează de asemenea "o Spanie nebună" cu " înfrigurarea" lui Didier Deschamps.

Rabiot, vizat

Yamal, care a intrat în istorie devenind cel mai tânăr marcator la un Campionat European (la vârsta de 16 ani şi 362 de zile), este fără îndoială jucătorul cel mai des menţionat pe primele pagini ale presei spaniole. "Lamine a făcut Spania fericită", notează As. "Lamine Yamal îi dă şah mat Franţei", scrie Mundo Deportivo.

Presa spaniolă s-a bucurat, de asemenea, de mica glumă a lui Yamal la adresa Les Bleus (şi a lui Rabiot), un "vorbeşte, vorbeşte" rostit în faţa camerei, posibil cu referire la o frază rostită de Adrien Rabiot într-o conferinţă de presă luni ("Va trebui să facă mult mai mult decât a făcut până acum").

"Salut Rabiot, numele meu este Lamine Yamal, am 16 ani şi ştii deja că nu mi-e frică", provoacă Marca.

Un ziar pro-FC Barcelona, clubul lui Lamine Yamal, Mundo Deportivo a profitat de golul tânărului spaniol pentru a-l ironiza pe Kylian Mbappé, noul jucător al lui Real Madrid. "Mbappé fără mască pentru a vedea mai bine golul lui Lamine Yamal", a glumit redactorul-şef adjunct al cotidianului într-un fel de editorial.

"Blestemul lui Mbappé"

Căpitanul Les Bleus este evident omniprezent pe primele pagini ale presei spaniole. "Mbappé o dă din nou în bară la Euro", opinează Marca, subliniind prestaţia lipsită de strălucire a atacantului la acest turneu: "După ce în 2021 a trecut de optimi fără să înscrie, de data aceasta părăseşte turneul cu un gol din penalti şi o pasă de gol".

As dedică, de asemenea, un articol "blestemului Euro" al lui Mbappé. "Împotriva Spaniei, el a decis să îşi scoată masca pentru a încerca să facă diferenţa, dar realitatea este că s-a prăbuşit din nou, înainte de a rata două ocazii în a doua repriză pe care nu este obişnuit să le rateze". Cotidianul spaniol se referă în special la şansa ratată de Mbappé în minutul 86. Aceasta a provocat o întrebare din partea El Chiringuito: "Aţi fost dezamăgiţi de prestaţia sa?"

Reprezentativa Spaniei este prima finalistă a Campionatului European de fotbal, după ce a învins, marţi, în semifinale, cu scorul de 2-1, selecţionata Franţei.

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

Afla mai multe despre: mbappeyamalfranţa 

viewscnt
Articole similare