You are here:

McLaren, decizie radicală înainte de MP al Azerbaidjanului! Ce au decis în privinţa lui Norris şi Piastri

McLaren, decizie radicală înainte de MP al Azerbaidjanului! Ce au decis în privinţa lui Norris şi Piastri

Formula 1

Comentarii

Conducerea McLaren F1 Team a luat o decizie majoră înainte de Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului.

McLaren a luat o decizie radicală în privinţa piloţilor înainte de MP al Azerbaidjanului

Echipa britanică a fost criticată foarte puternic în spaţiul public după lipsa de pragmatism din timpul Marelui Premiu al Italiei. Charles Leclerc a câştigat acolo cursa, în timp ce Oscar Piastri a terminat pe locul 2, iar Lando Norris pe 3. Echipa cu sediul in Woking a refuzat să facă o schimbare locuri, iar Norris nu a obţinut puncte în plus în duelul său cu Max Verstappen pentru titlul mondial.

Situaţia s-a schimbat acum, iar Oscar Piastri va trebui să-l ajute pe Lando Norris să se impună în faţa rivalului olandez de la Red Bull Racing. Austrailianul de la McLaren a înţeles si a acceptat situaţia.

„În mod egoist, trebuie să recunosc că instrucţiunile echipei nu sunt amuzante. Dar îmi dau seama că nu este vorba doar despre mine şi sunt fericit să joc un rol de susţinere în această etapă a sezonului

Mai devreme în acest an, ar fi fost probabil excesiv, dar cred că a venit momentul să încercăm să ajutăm echipa să câştige ambele campionate, al piloţilor şi al constructorilor”, a declarat Oscar Piastri, înaintea Marelui Premiu al Azerbaidjanului, el fiind pe locul 4 în clasamentul piloţilor.

Ce a declarat Andrea Stella, şeful echipei McLaren

„îl vom susţine pe Lando, dar vreau să facem acest lucru fără a ne compromite prea mult principiile

Principiile noastre sunt că interesul echipei este întotdeauna pe primul loc (…) Vrem să fim corecţi cu ambii piloţi”, a spus şi Andrea Stella, pentru BBC.

„Asta se va aplica probabil pentru poziţii inferioare. Însă dacă el a luptat pentru victorie, atunci merită să câştige. Nu vreau să mi se dea un campionat”, a declarat şi Lando Norris.

Afla mai multe despre: formula 1mclarenbaku 

viewscnt
Articole similare