You are here:

Medicul naţionalei Rusiei: "Campionatul nostru este cel mai curat din lume". Câţi jucători au fost testaţi în străinătate

Medicul naţionalei Rusiei: "Campionatul nostru este cel mai curat din lume". Câţi jucători au fost testaţi în străinătate

Campionate

Comentarii

Medicul naţionalei Rusiei, Eduard Bezuglov, a declarat, luni, că în opinia sa campionatul rus este cel mai curat din lume, relatează L’Equipe.

Cu trei luni înainte de startul turneului final al Cupei Mondiale, naţionala Rusiei este ţinta suspiciunilor, în contextul scandalului de dopaj instituţionalizat care făcut ca Rusia să lipsească de la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

“Nu există nimic în lume asemănător cu ce este la noi. Cu alte cuvinte, nu ştiu alt sport în care să nu există suspiciuni legate de substanţe dopante. Însă în fotbalul rus nu există această problemă”, a spus Bezuglov pentru RIA Novosti.

El a precizat că federaţia rusă şi Agenţia Antidoping din Rusia fac cursuri obligatorii online şi publică ghiduri medicale pentru echipele din toate eşaloanele.

După suspendarea laboratorului antidoping din Rusia, în noiembrie 2015, 1.500 de eşantioane ale jucătorilor ruşi au fost testate în străinătate. “În toată această perioadă nu a existat niciun test pozitiv”, a adăugat medicul rus.

Cupa Mondială din Rusia va avea loc în perioada 14 iunie – 15 iulie.

 

Afla mai multe despre: rusiaeduard bezuglovdopaj,  

viewscnt
Articole similare