You are here:

Mesaj clar al preşedintelui federaţiei argentiniene: "Messi nu mai trebuie comparat cu Maradona"

Mesaj clar al preşedintelui federaţiei argentiniene: "Messi nu mai trebuie comparat cu Maradona"

Cupa Mondială

Comentarii

Argentina debutează sâmbătă la Cupa Mondială, în Grupa D, împotriva Islandei, după care va întâlni Croaţia (21 iunie) şi Nigeria (26 iunie).

''Se spune că, dacă Messi nu câştigă Mondialul, nu va fi superior lui Maradona, dar cred că sunt nişte comparaţii care ar trebui lăsate deoparte", a declarat joi preşedintele Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), Claudio Tapia, aflat la Moscova cu ocazia Cupei Mondiale 2018, scrie AFP.

Tapia a spus despre Lionel Messi: "Trebuie să profităm de prezenţa sa, dar şi să-l ajutăm să obţină cee ace merită. Mai mult ca oricine, vrea să aibă o Cupă Mondială şi s-a pregătit pentru asta. Mi se pare că este un moment special, este matur, dar trebuie ajutat şi lăsat de asemenea să profite."

"Să nu-i pasăm lui toate responsabilităţile, fotbalul este un joc colectiv, în care toată lumea este importantă", a spus preşedintele AFA.

Tapia a asistat joi la inaugurarea unei "Case a Fotbalului" a CONMEBOL, confederaţia sud-americană, ocazie cu care a fost prezentată candidatura comună a Argentinei, Uruguayului şi Paraguayului la organizarea Mondialului 2030.

Tapia a aprobat decizia omologului său din fruntea federaţiei spaniole de a-l demite pe selecţionerul Julen Lopetegui, care a negociat, fără ştirea federaţiei, plecarea sa Real Madrid după Cupa Mondială. "Mi se pare că obiectivul oricui este Mondialul, iar dacă un antrenor nu e cu gândul doar la Mondial şi face o greşeală a aceea a selecţionerului Spaniei, eu aş fi procedat la fel", a spus Tapia.

Afla mai multe despre: campionatul mondialargentinamessi 

viewscnt
Articole similare