Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul lui Edward Iordănescu înaintea meciurilor din această lună. Ce criterii are selecţionerul pentru lista de EURO: "Aşa voi decide lotul"

Mesajul lui Edward Iordănescu înaintea meciurilor din această lună. Ce criterii are selecţionerul pentru lista de EURO: "Aşa voi decide lotul"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat lotul de jucători pentru partidele cu Irlanda de Nord şi cu Columbia, apoi a şi vorbit despre cele două meciuri amicale din această lună.

"Partidele echipei naţionale din această lună reprezintă primul şi unicul test veritabil pe care îl avem la dispoziţie pentru pregătirea EURO 2024. Amicalele programate în vară, chiar înaintea turneului final, vor fi într-un context diferit, cu alte obiective" , a declarat Edward Iordănescu, care a convocat 29 de jucători pentru partidele cu Irlanda de Nord şi Columbia.

Selecţionerul a menţionat că jucătorii care nu au fost convocaţi pentru aceste amicale păstrează şanse de a fi prezenţi în lotul pentru Campionatul European.

"Pentru o perspectivă cât mai corectă asupra resurselor pe care ne putem baza la EURO, am decis convocarea unui număr mai mare de jucători la această acţiune. Însă, şi vreau să accentuez acest lucru, fotbaliştii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat şi din lotul pentru Campionatul European! La fel cum cei prezenţi acum nu au, prin această convocare, vreo garanţie privind participarea lor la EURO 2024!

Există două filtre în urma cărora voi decide lotul cu care România va aborda turneul final din Germania. Primul îl reprezintă modul în care jucătorii convocaţi vor reacţiona la antrenamentele din aceste zile şi la cele două meciuri cu Irlanda de Nord şi Columbia, iar al doilea este reprezentat de evoluţia fiecărui jucător monitorizat, la cluburi, de la final de martie până la reunirea echipei naţionale premergătoare EURO 2024", a afirmat Edward Iordănescu.

Naţionala României va disputa primele meciuri de pregătire după ce a obţinut calificarea la Campionatul European - Germania 2024.

România va întâlni Irlanda de Nord, vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida împotriva Columbiei va avea loc marţi, 26 martie, de la 21:30, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid.

Înainte de participarea la EURO 2024, România va mai disputa, în iunie, două partide amicale, ambele la Bucureşti, pe stadionul Steaua: marţi, 4 iunie, contra Bulgariei, şi sâmbătă, 8 iunie, împotriva reprezentativei Liechtenstein.

România a fost repartizată în Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, potrivit tragerii la sorţi efectuate în decembrie la Elbphilharmonie din Hamburg.

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina - Ucraina şi Israel - Islanda.

La EURO 2024, pe 17 iunie, România va întâlni câştigătoarea play-off-ului B (Munchen, 16:00). Pe 22 iunie, tricolorii vor juca împotriva Belgiei (Koln, 22:00), iar pe 26 iunie vor avea ca adversar Slovacia (Frankfurt, 19:00).

Afla mai multe despre: edward iordanescu 

viewscnt
Articole similare