Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep, după victoria uriaşă de la TAS

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep, după victoria uriaşă de la TAS

Tenis

Comentarii

Gheorghe Hagi (59 de ani) a ţinut să-i transmită un mesaj de felicitări Simonei Halep, după ce constănţeanca a obţinut reducerea pedepsei de dopaj, la TAS, de la patru ani la nouă luni.

Gică Hagi a felicitat-o public pe Simona Halep!

Jucătoare din România a reuşit să demonstreze că nu a avut nicio intenţie în a ingera suplimentul nutritiv care conţinea substanţa interzisă, de roxadustat. În consecinţă, pedeapsa de patru ani dictată de ITIA a fost redusă la doar nouă luni.

La scurt timp de la aflarea veştii, Gică Hagi a postat un mesaj în care îşi arată bucuria şi sprijinul pentru Simona Halep în continuare, după cea mai importantă victorie din cariera sa.

Felicitări, Simona! Clubul Farul Constanţa şi managerul tehnic Gheorghe Hagi îi transmit campioanei noastre, Simona Halep, felicitări pentru importantul şi dificilul ”meci” câştigat la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

Te aşteptăm cât mai curând pe teren, să ne bucurăm din nou de victoriile tale. Mult succes în continuare, Simo!”, a fost mesajul lui Gheorghe Hagi, făcut public pe reţelele sociale.

Comunicatul de la TAS

TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023.

Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obţinute de dna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament şi premii în bani.

Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA şi apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Afla mai multe despre: halephagitaselvetia 

viewscnt
Articole similare