You are here:

Micii baschetbalişti şi-au întâlnit idolii! "Ne propunem ca de acum să afle lumea despre stelele care vor deveni"

Micii baschetbalişti şi-au întâlnit idolii! "Ne propunem ca de acum să afle lumea despre stelele care vor deveni"

Baschet

Comentarii

Sub privirile şefei baschetului românesc, Carmen Tocală, sportivii care fac parte din Proiectul Rising Stars au avut şansa să îi întâlnească la Piteşti pe „tricolorii” de la U16, care s-au calificat în această vară în prima divizie a baschetului european!

Pentru 4 zile, oraşul Piteşti este capitala baschetului pentru copii. Aici are loc Next Generation Rising Stras, proiect organizat de Federaţia Română de Baschet, un eveniment inedit, care reuneşte la start 300 de copiii ai generaţiei 2011.

„Ei sunt viitorii performeri. Ne propunem ca de acum să afle lumea despre stelele care vor deveni, pe care noi toţi le creştem şi vor străluci în lumea baschetbalistică internaţională”, a spus Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, pentru Sportsnet.ro

Copiii i-au luat la întrebări pe „tricolori”

Înaintea începerii competiţiei, copiii au avut parte de o mare surpriză! Ei şi-au întâlnit eroii de la U16, una dintre cele 3 echipe naţionale care în această vară s-a calificat în prima divizie a baschetului european! Sub privirile llui Carmen Tocală, puştii i-au luat la întrebări pe “tricolorilor”.

David Raşoga, unul dintre componenţii naţionalei U16, a rememorat momentul calificării!

 “Pentru mine este o mândrie. Am muncit foarte mult pentru acest rezultat. Cel mai important moment al nostru a fost când am reuşit să obţinem, după un meci foarte greu, victoria cu Elveţia în semifinale”, a spus David Raşoga, component al naţionalei de baschet de U16.

 La rândul său, Tiberiu Dumitrescu, directorul tehnic al federaţiei laudă performanţele loturile U20, U18 şi U 16!

„Nu cred că am mai avut până acum 3 echipe în primul eşalon valoric ale campionatelor europene de juniori. Pe aceşti copiii îi vor aştepta meciuri foarte, foarte grele. Vor da de echipe foarte importante din bacshetul europenan. Vom juca cu Serbia, Italia, Spania”, a declarat Tiberiu Dumitrescu, director tehnic al Federaţiei Române de Baschet.

 

Afla mai multe despre: carmen tocalăbaschet romania 

viewscnt
Articole similare