Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Covaliu, despre ordinul privind regula de 40 la sută de participare a sportivilor români la competiţii: ”Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare”

Mihai Covaliu, despre ordinul privind regula de 40 la sută de participare a sportivilor români la competiţii: ”Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare”

Alte sporturi

Comentarii

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că regula "celor 40 la sută” emisă de ministrul sportului trebuia discutată, în prealabil, cu preşedinţii de federaţii implicate. El a spus că, din câte a înţeles, zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin.

“Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive naţionale care sunt implicaţi direct în această decizie, şi aici mă refer în primul şi în primul rând la sporturile de echipă. Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin, care se doreşte a aduce un plus de valoare şi de participare a sportivilor din România. E clar, însă, că ordinul trebuia putin mai bine pregatit!”, a spus Covaliu.

Mihai Covaliu a recunoscut că iniţiativa ministrului Novak ar putea avea efecte bune: “În momentul în care vom pregăti lucrurile foarte bine e clar că se vor simţi efectele, dar nu pe termen scurt ci pe termen lung, pentru că nimic nu se poate face peste noapte”.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

Afla mai multe despre: mihai covaliu 

viewscnt
Articole similare