Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Neşu este câştigătorul marelui premiu oferit anual de FIFPro

Mihai Neşu este câştigătorul marelui premiu oferit anual de FIFPro

Fotbal intern

Comentarii

FIFPro a anunţat pe site-ul oficial că fostul fotbalist Mihai Neşu a fost recompensat cu Premiul de Merit al sindicatului, el primind şi un cec de 25.000 de dolari, pentru activitatea sa în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.

“Este ca un cadou de Crăciun. Acest premiu arată că ceea ce facem este foarte important: muncim cu copiii în fiecare zi pentru o viaţă mai bună şi pentru sănătate. Suma acoperă aproape un sfert din bugetul nostru anual şi ne dă oportunitatea de a le oferi terapie mai multor copii”, a declarat Mihai Neşu.
 
La 10 mai 2011, Mihai Neşu, acum în vârstă de 34 de ani, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez FC Utrecht, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile. În perioadele de reabilitare din Olanda şi din SUA, el a întâlnit mai mulţi copii cu dizabilităţi şi boli cronice şi a decis să înfiinţeze o fundaţie pentru a-i ajuta pe tinerii din România.

Fundaţia Mihai Neşu are propriul centru de recuperare, la Oradea, de care au beneficiat până în prezent peste 130 de copii.

Premiul de Merit FIFPro este decernat în fiecare an unui fotbalist profesionist pentru activitatea în beneficiul unei fundaţii. Câştigătorul primeşte 25.000 de dolari pentru fundaţia respectivă.

 

Afla mai multe despre: oradeaolandasuafifproutrchtmihai nesusteaua 

viewscnt
Articole similare