Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Pintilii a anunţat când va putea fi antrenor principal la FCSB: ”Atunci voi fi în regulă!” | EXCLUSIV

Mihai Pintilii a anunţat când va putea fi antrenor principal la FCSB: ”Atunci voi fi în regulă!” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Mihai Pintilii (38 de ani) este considerat antrenorul ”de facto” al celor de la FCSB, însă lipsa licenţelor de specializare îi dau mari bătăi de cap.

În ultimii ani, au existat numeroşi antrenori fără licenţe, în Superligă, care au fost numiţi în funcţia de antrenor principal, chiar dacă regulamentul interzice acest lucru.

Mihai Pintilii mai are de aşteptat!

Totuşi, de la un timp, FRF a înăsprit controalele, iar tehnicienii au fost trimişi la studii pentru a putea profesa în continuare. Rămaşi fără dreptul la indicaţii, conducătorii cluburilor au apelat la alţi antrenori, care să deţină Licenţa PRO, pentru a-i folosi drept paravan. 

Cele mai mediatizate cazuri au fost cele ale ”principalilor” Mihai Pintilii, Marius Croitoru, Andrei Prepeliţă sau Ilie Poenaru, care au fost obligaţi să pregătească echipele în mare secret, având ca intermediari antrenori cu Licenţă PRO.

Obligaţi de situaţie, tehnicienii în cauză s-au apucat de studii, iar acum sunt în plin proces de obţinere a dreptului la postul de antrenor principal. În cazul lui Mihai Pintilii, ar putea fi principal abia din vara lui 2028! Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla, sau nu, la FCSB.

Sunt la Licenţa A, la anul în iunie termin în Moldova. Tot aşa, din mai-iunie, termin şi pentru Carnetul de Antrenor. Atunci voi putea fi antrenor secund. Voi fi în regulă.

Apoi, trebuie să faci un practică 1-2 ani ca să te înscrii la Licenţa PRO. Aş putea să mă înscriu în 2026. Vreo doi ani durează şi Licenţa PRO.

Până acum, dacă erai cursant la licenţa PRO, puteai să fii antrenor principal. Acum am aflat, de curând, că s-a schimbat. Trebuie să ai Licenţa PRO. Dacă eşti cursant, numai.

Cam în 2028 ar urma să devină antrenor principal. Dacă nu se va mai schimba ceva. E greu. D-asta am şi zic că nu vreau să mă grăbesc. Să vină totul de la sine.

Ca nea Puiu (n.r. - Anghel Iordănescu) o să ajung, la 70 de ani, antrenor principal”, a declarat Mihai Pintilii, la ”SportCast cu Sile”, de pe Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai pintiliielias charalambousgigi becali,  

viewscnt
Articole similare