You are here:

Mihai Stoica, după calificarea României la EURO U21: "Nu e ceva fenomenal. Se califică 2500 de echipe"

Mihai Stoica, după calificarea României la EURO U21: "Nu e ceva fenomenal. Se califică 2500 de echipe"

Echipa națională

Comentarii

România a obţinut cea de-a patra calificare consecutivă la un Campionat European de tineret, însă Mihai Stoica a explicat de ce este rezervat în privinţa acestor performanţe obţinute de reprezentativa U21.

"Faptul că echipa naţională s-a califica la EURO e o performanţă de luat în seamă, dar nu e ceva fenomenal, pentru că se califică 2500 de echipe la Europene.

În trecut, se calificau doar 7 echipe la Europene. Când Mircea Lucescu a calificat naţionala în 1984, erau 7 echipe care mergeau la Europene, acum e invers, doar 7 echipe nu se califică, în rest se califică toate. Deci nu e chiar aşa ceva ieşit din comun.

Până acum, au fost critici la adresa FRF, pentru că este alura asta corporatistă şi discursul ăsta fără conţinut, dar atât. Eu am fots contestatar, nu ştiam cine erau oamenii ăştia care au venit la FRF, e normal să conteşti ceva ce nu cunoşti.

Dar acum chiar nu am ce să spun, pentru că e ok ce se întâmplă, dar nu e ceva ieşit din comun" , a spus Mihai Stoica la Prima Sport.

România U21 - Elveţia U21 3-1

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European U21 din 2025, după ce a învins echipa similară a Elveţiei cu scorul de 3-1 (2-0), marţi seara, pe Giuleşti, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor.

Tricolorii reuşesc a patra prezenţă consecutivă la un turneu final la Under-21, după ce înaintea ultimelor două meciuri se aflau pe locul al treilea în grupa preliminară.

Ianis Stoica (16, 35) şi Umit Akdag (68) au adus victoria echipei antrenate de Daniel Pancu în acest meci decisiv şi clasarea pe primul loc în grupă. Albian Hajdari (65) a marcat golul oaspeţilor.

România a câştigat grupa, cu 22 de puncte, urmată de Finlanda, 20 puncte, Elveţia, 18 puncte, Albania, 16 puncte, Muntenegru, 7 puncte, Armenia, 2 puncte.

Se califică direct la turneul final câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase).

Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct la turneul final, care se va desfăşura între 12 şi 29 iunie 2025.

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare