Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă, acuzat de un jucător că face schimbările la naţionalele de juniori ale României: ”S-a întors către tata şi i-a făcut semn”

Mihai Stoichiţă, acuzat de un jucător că face schimbările la naţionalele de juniori ale României: ”S-a întors către tata şi i-a făcut semn”

Echipa națională

Comentarii

Cătălin Cîrjan (20 de ani), mijlocaşul celor de la Arsenal Londra, a declarat că directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă (68 de ani), se implică mult prea activ în coordonarea loturilor de juniori ale României.

Mai exact, Mihai Stoichiţă nu s-ar sfii să comande schimbările la echipele naţionale de juniori, atunci când doreşte acest lucru.

Cătălin Cîrjan, despre Mihai Stoichiţă: ”Îl trimitea pe unul dintre oamenii săi”

Tatăl lui Cătălin Cîrjan, aflat în tribune la un meci al naţionalei U16, pe vremea în care fiul său era prezent la loturi, a fost martorul unui astfel de gest. 

Mihai Stoichiţă, prin unul dintre colaboratorii săi, a trimis o listă cu ce schimbări trebuiau operate de selecţioner, cel mai probabil pe atunci Daniel Mogoşanu.

De asemenea, directorul tehnic al Federaţiei a fost văzut des luând masa cu părinţii mai multor jucători care, la un moment dat, erau titulari în faţa lui Cătălin Cîrjan, cel care nu părea să-i fie deloc pe plac.

Pe domnul Stoichiţă îl ştiu de la 14 ani, de la prima acţiune pe care am avut-o la Piatra Neamţ, când s-a format lotul U15. Eram un copil, dar jucam şi marcam în Liga a 3-a. De la 10 ani jucam la seniori. Eram lăudat zilnic de antrenorii naţionalei, dar în ziua primului meci cu Moldova mi s-a spus că nu am fizic şi că sunt rezervă. La 1-0 pentru Moldova am fost băgat în teren în ultimele 10 minute şi am marcat. După meciul al doilea, domnul Stoichiţă servea masa cu părinţii a doi jucători care fuseseră titulari în ambele jocuri. A şi plecat cu ei în maşină spre Bucureşti.

Apoi, la 16 ani, la o acţiune cu o dublă împotriva Italiei, am fost printre puţinele rezerve neutilizate în primul joc. Mă antrenasem foarte bine, după ce tocmai revenisem de la un stagiu cu Arsenal. Ţin minte că cei de acolo mă lăudaseră şi le spuseseră tatălui şi agentului meu că sunt top class. În cel de-al doilea meci cu Italia am fost titular. La încălzire, singurul nume care se auzea era Cîrjan.

Cum am fost certat de domnul Mogoşanu, care era selecţioner, nu am fost certat de nimeni niciodată. Tot felul de motive inventate, că nu stau bine, că nu trebuia să pasez într-o parte, ci în alta. Repet, asta era la încălzire. Am înţeles acum că tot circul ăla era făcut cu dedicaţie, nu mai sunt un copil. Voiau sa-mi ia încrederea şi să mă facă să nu fiu concentrat. Am fost schimbat în repriza a doua, aproape că n-am atins mingea pentru că se juca numai lung la cererea antrenorilor. Schimbările nu erau făcute de antrenor ci de domnul Stoichiţă.

(n.r. - Ai văzut sau auzit asta chiar tu?) Domnul Stoichiţă îl trimitea pe unul dintre oamenii săi să transmită antrenorilor schimbările, l-a văzut tatăl meu, care se afla în apropiere. Pot să confirme şi alte persoane care erau acolo.

La finalul meciului, domnul Stoichiţă s-a întors către tata şi i-a făcut semn să-şi pună fermoar la gură, ca şi cum eram un fotbalist slab despre care nu are ce să se comenteze”, a declarat Cătălin Cîrjan, într-un interviu acordat pentru playsport.ro.

Mihai Stoichiţă, un om ranchiunos?

Mihai Stoichiţă i-a transmis lui Cătălin Cîrjan că acesta trebuia neapărat să vină la acţiunea României U21 din luna noiembrie, pentru partidele cu Steaua şi FC Argeş, şi nu să meargă cu Arsenal în Dubai pentru câteva partide amicale.

”Tot el a zis că n-am venit la meciurile cu Argeş şi cu Steaua ca să joc la U23 în Dubai. Dacă dumnealui îi crede pe Odegaard, Gabriel, Nketiah, Lacazette, Dembele, Tonali, Tătăruşanu, Rebic sau Origi jucători de nivel U23, sunt mândru că le-am fost alături”, a completat Cătălin Cîrjan.

Afla mai multe despre: cirjanstoichita 

viewscnt
Articole similare