adplus-dvertising
You are here:

Ministrul german de Interne îl îndeamnă pe Kimmich să se vaccineze, după ce fotbalistul a anunţat că nu se va imuniza! ”Gândeşte-te din nou!”

Ministrul german de Interne îl îndeamnă pe Kimmich să se vaccineze, după ce fotbalistul a anunţat că nu se va imuniza! ”Gândeşte-te din nou!”

Diverse

Comentarii

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, l-a îndemnat, miercuri, pe fotbalistul Joshua Kimmich, să se vaccineze, la câteva zile după ce jucătorul a anunţat că a ales să nu se imunizeze.

Ministrul german de Interne îl îndeamnă pe Kimmich să se vaccineze

”Gândeşte-te din nou şi vaccinează-te”, a fost mesajul lui Seehofer pentru Kimmich, adresat jucătorului prin intermediul publicaţiei Bild. “Eşti o personalitate cu caracter exemplar. Şi dacă te vaccinezi, alţi oameni vor spune: ‘atunci mă vaccinez şi eu’”, a adăugat ministrul.

Kimmich, căpitanul echipei Germaniei la meciul cu România din preliminariile Cupei Mondiale (scor 2-1 pentru germani, pe 8 octombrie), a stârnit controverse după ce a afirmat, săptămâna trecută, că a ales să nu se vaccineze. “Nu am ales asta pentru că mă opun vaccinării”, a subliniat fotbalistul, adăugând că a luat decizia din motive personale.

Experţi din domeniul medical l-au criticat pe Kimmich, acuzându-l pe acesta că îşi neglijează datoria de exemplu de urmat în Germania. “Joshua Kimmich este un expert în chestiuni legate de fotbal, nu în vaccinare şi vaccinuri”, a spus Thomas Mertens, preşedintele Comisiei pentru Vaccinare.

Într-un interviu video pentru Bild, Seehofer l-a îndemnat pe Kimmich să îşi reevaluezee poziţia, el subliniind că “vaccinarea este principala armă în lupta cu pandemia”.

Germania are aproximativ 66 la sută din populaţie vaccinată cu schemă completă.

Kimmich pare să fie în minoritate în fotbalul german, conform Ligii Germane, peste 90 la sută din totalul fotbaliştilor şi personalului din primele două eşaloane s-au vaccinat până acum.

viewscnt
Articole similare