Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministrul Novak anunţă că a decis să înceapă pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Ar fi a şasea sa participare la JO

Ministrul Novak anunţă că a decis să înceapă pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Ar fi a şasea sa participare la JO

Sporturi

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat, duminică, pe Facebok, că a decis să intre în pregătirile pentru Jocurile Paralimpice de la Paris, din 2024, aceasta urmând să fie cea de-a şasea Olimpiadă a sa. În decembrie 2021, el îşi anunţase retragerea din sport, subliniind însă că nu ştie dacă va fi "temporară sau definitivă".

"Sportul ne învaţă că trebuie să luptăm mereu pentru a ne atinge idealurile şi să nu ne ferim de obiective prea mari, prea îndrăzneţe, indiferent care ar fi obstacolele. Iar rezoluţia mea pentru noul an include un astfel de obiectiv: să intru în pregătirile pentru Jocurile Paralimpice Paris 2024.

A 6-a Olimpiadă la care îmi propun să particip şi a 2-a din timpul mandatului de ministru.

Am luat decizia să particip la #Paris2024 deoarece apropierea de sport şi de înalta performanţă şi mentalitatea de campion, ideea de a doborî noi bariere, m-au ajutat mereu să fiu versiunea mea mai bună. Îmi amintesc şi acum cu drag de prima medalie olimpică, din 2008, după care a urmat aurul la Londra patru ani mai târziu. Sunt mai mult decât nişte medalii, sunt experienţe care m-au completat ca persoană şi care mi-au arătat că importantă nu este doar destinaţia (rezultatul final), ci şi procesul, întreaga călătorie. Acum îmi doresc din nou să intru în această călătorie. Vedem către ce va duce, dar indiferent de ce mă va aştepta la linia de finish, voi şti că am avut alături oameni minunaţi, sprijinul familiei şi multă energie pozitivă", a scris Novak pe Facebook.

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak este ministru din decembrie 2020.

El s-a născut la 28 iulie 1976, la Miercurea Ciuc.

În 1996, Eduard Novak, care practica patinajul viteză, a suferit un accident de maşină, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câştigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea. La ediţia de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe şosea.

În 2021, la Tokyo, unde a înregistrat a cincea participare la Jocurile Paralimpice, Eduard Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare