Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Minunea Islanda. Adevărata faţă a naţionalei care surprinde Europa

Minunea Islanda. Adevărata faţă a naţionalei care surprinde Europa
Comentarii

Islanda continuă evoluţiile de excepţie pe care le-a avut la Euro 2016 şi-n preliminariile turneului final de anul viitor. Nordicii sunt foarte aproape de prima calificare din istorie la un Campionat Mondial, după ce s-au impus cu 3-0 în deplasarea din Turcia.

Din păcate pentru Mircea Lucescu, Islanda s-a distrat pe terenul Turciei. S-a impus cu 3-0, a profitat de remiza Croaţiei cu Finlanda şi se poate considera calificată la Campionatul Mondial din Rusia. În ultima etapă din grupa I, islandezii joacă acasă cu ultima clasată, Kosovo. Cu o victorie, indiferent de celelalte rezultate din grupă, nordicii se vor califica la turneul final de anul viitor.

EURO 2016

Islanda a surprins întreg continentul la Campionatul European din 2016. Totul a început cu o calificare de pe locul doi dintr-o grupă infernală cu Cehia, Turcia şi Olanda, care, surprinzător, a rămas acasă. Iar minunile au continuat şi la turneul final. Islanda a ieşit din grupă, cu 5 puncte, peste Portugalia, care avea să câştige şi turneul, iar în optimi a produs un nou şoc în fotbalul european. A revenit de la 0-1, a marcat două goluri şi s-a calificat în sferturi. Însă, acolo s-au şi oprit nordicii, după ce au cedat în faţa ţării gazdă, Franţa, scor 2-5.

SUPORTERII

Tot la EURO 2016, Islanda s-a mai remarcat şi cu alte lucruri. Spre exemplu, suporterii micuţei ţări ştiu să facă atmosferă, iar salutul vikingilor a făcut înconjurul lumii. Atât la finalul partidelor, alături de jucători, cât şi în timpul meciurilor, fanii islandezi îşi făceau simţită prezenţa cu modul lor unic de a-şi susţine favoriţii.

STATISTICI

Ascensiunea Islandei a început, însă, în 2013, când a terminat grupa de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia pe locul al doilea, în urma Elveţiei. Islanda a cedat atunci la baraj în faţa actualei adversare din preliminarii, Croaţia, scor 0-2 la general. Dacă în 1973 ocupa un loc ruşinos, 128, acum, graţie parcursului din ultimii patru ani, Islanda este în plină ascensiune şi ocupă poziţia 21 în clasamentul mondial.

Afla mai multe despre: islandaturciaeuro 2016campionatul mondialpreliminariimircea lucescu 

viewscnt
Articole similare