Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Miodrag Belodedici, inclus în echipa ideală a jucătorilor străini care au evoluat pentru Steaua Roşie Belgrad

Miodrag Belodedici, inclus în echipa ideală a jucătorilor străini care au evoluat pentru Steaua Roşie Belgrad

Fotbal

Comentarii

Fostul fundaş de fier al "Generaţiei de Aur", Miodrag Belodedici, a fost inclus în echipa ideală a jucătorilor străini care au evoluat pentru formaţiei din Serbia, Steaua Roşie Belgrad.

Miodrag Belodedici a fugit din România în 1988, când încă era la putere regimul ceauşist. S-a refugiat în ţara vecină, la Belgrad, chiar dacă mai era sub contract cu Steaua. Clubul Armatei Române l-a suspendat la UEFA, aşa că un an de zile nu a avut drept de joc oficial. Când suspendarea a expirat, Belodedici a putut să evolueze în tricoul Stelei Roşii Belgrad.

Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, Belodedici a reeditat performanţa cu Steaua Roşie Belgrad, în 1991. De asemenea, mai are în palmares şase tituri de campion cu Steaua, trei ale fostei Iugoslavii cu Steaua Roşie Belgrad, o Supercupă a Europei cu Steaua şi o Cupă Intercontinentală cu Steaua Roşie. 

În 1991, a ocupat locul opt în clasamentul pentru Balonul de Aur, înaintea unor jucători precum Mark Hughes, Michael Laudrup, Rudi Voller, Txiki Begiristain, Hristo Stoichkov, Roberto Mancini, Marco van Basten, Stefan Effenberg, Ruud Gullit, Laurant Blanc sau Gică Hagi.

Balonul de Aur în 1991 a fost câştigat de Jean Pierre Papin, de la Marseille, cu 141 de puncte, urmat de colegii lui Belodedic de la Steaua Roşie Belgrad, Darko Panchev, Dejan Savicevic şi Robert Prosinecki, şi neamţul Lothar Matthaus.

Iată echipa ideală a străinilor de la Steaua Roşie Belgrad: 

Milan Borjan (ex-Vaslui) - Miodrag Belodedici, Ibrahim Gueye, Lucho Ibanez, Adilson - Segundo Castillo, Mitchell Donald, Kadu, El Fardu Ben - Ugo Vieira, Richmond Boakye.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare