Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu a revenit în România! Singurul lucru care a umbrit sărbătoarea la Dinamo Kiev: "E încăpăţânare, nu are rost"

Mircea Lucescu a revenit în România! Singurul lucru care a umbrit sărbătoarea la Dinamo Kiev: "E încăpăţânare, nu are rost"

Stranieri

Comentarii

Antrenorul român al lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (75 de ani), s-a întors în România şi a vorbit despre perioada din Ucraina. De asemenea, a aflat şi ce planuri au ultraşii care-l contestă.

Mircea Lucescu a avut un sezon perfect în Ucraina. Cu Dinamo Kiev a cucerit titlul de campion, Cupa Ucrainiei şi Supercupa Ucrainei

"A fost foarte greu. Am început cu mare dificultate. Ştiam la ce mă angajez. Începutul a fost destul de greu. Nu mă gândeam la titluri. Mă gândeam doar să refac o echipă din punct de vedere al disponibilităţii de a se lupta pentru titluri. A fost greu la început, mai ales că aveam o responsabilitatea destul de mare, calificarea în Champions League şi era lucrul cel mai important. Mai important decât titlurile care au venit după aceea. Daca n-am fi reuşit Champions League, cu siguranţă că ar fi fost greu şi pentru celelalte competiţii.

Sau poate că cel mai important lucru a fost câştigarea Supercupei. Asta ne-a dat un imbold pentru Champions League. Am vrut în primul rand să revin în fotbal, am vrut să revin într-o competiţie în care există rivalitate importantă. Am vrut să văd unde sunt, ce mai am în mine, ambiţie, entuziasm, motivaţie, disponibilitate de a lucra.

Ce planuri pot să am ? Mergem mai departe, vedem ce se întâmplă. Atât timp cât am această disponibilitate, această energie, acest entuziasm, acest raport pe care-l instaurez cu jucătorii mei şi cu performanţa, n-am niciun motiv să mă retrag", a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev. 

Mircea Lucescu: "Ultraşii au spus că o ţin aşa. E încăpăţânare"

Cei mai duri fani ai lui Dinamo Kiev l-au contestat în continuu pe Mircea Lucescu pentru trecutul său la Şahtior Doneţk. "Il Luce" a aflat că lucrurile nu se vor schimba curând: "(n.r. - Ultrasii s-au liniştit după aceste titluri?) Nu ştiu. Nu ştiu. Nu i-am mai văzut la ultimul meci. Au dispărut, dar au spus că o vor ţine aşa până la capăt. Asta e încăpăţânare până la urmă. Nu-şi are rostul. Să vedem, că eu sper să le dea drumul suporterulor, să jucam totuşi în faţa unui stadion plin, pentru că a fost cu totul altceva la finala cupei, când o tribuna, cea din spatele meu, era arhiplina şi manifestările lor zgomotoase dar plăcute te stimulează. 

Ceilalţi se duceau acasă, eu în continuare îmi făceam treaba. Îmi pregăteam antrenamentele, discuţiile cu ei, urmăream alte jocuri. Atunci când munceşti, totul este extraordinar. Când nu faci nimic, atunci te îmbolnăveşti", a mai spus tehnicianul român. 

  • 9 titluri de campion în Ucraina are Mircea Lucescu, 8 cu Şahtior şi 1 cu Dinamo Kiev. 

Afla mai multe despre: mircea lucescudinamo kievmircea lucescu ultrasi dinamo kiev 

viewscnt
Articole similare