Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu aşteaptă confruntarea dintre Liverpool şi Real Madrid din finala Ligii Campionilor: ”Jurgen Klopp are un fotbal mai intelectualizat, Carlo Ancelotti îşi trage valoarea din cariera de jucător”

Mircea Lucescu aşteaptă confruntarea dintre Liverpool şi Real Madrid din finala Ligii Campionilor: ”Jurgen Klopp are un fotbal mai intelectualizat, Carlo Ancelotti îşi trage valoarea din cariera de jucător”
Comentarii

Liverpool - Real Madrid, finala Ligii Campionilor, se joacă sâmbătă, 28 mai, de la ora 22:00, în direct la Orange Sport 1 şi LIVE VIDEO pe orangesport.ro.

Mircea Lucescu aşteaptă confruntarea dintre Liverpool – Real Madrid din finala Ligii Campionilor: ”Jurgen Klopp are un fotbal mai intelectualizat, Carlo Ancelotti îşi trage valoarea din cariera de jucător”

Într-o reeditare a ultimului act din 2018, Liverpool şi Real Madrid se întâlnesc din nou în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, la Paris. Acum 4 ani, la Kiev, Real Madrid se impunea cu 3-1 în finală şi cucerea al 13-lea trofeu UEFA Champions League din palmares.

Pentru Liverpool, finala de la Paris de pe Saint-Dennis este a treia din ultimi cinci, după ce "Cormoranii" au câştigat trofeul în 2019, într-o finală cu Tottenham (2-0) la Madrid.

Mircea Lucescu a analizat partida dintre Liverpool şi Real Madrid din această seară. 

„Doi mari antrenori la două mari echipe. An de an sunt acolo, în vârf. Au ştiut cum să cheltuie banii. Nu ei, ci preşedinţii, cluburile, dar la sfaturile lor. Nu e totul să ai bani, trebuie să ştii ce să faci cu ei. Şi ei ştiu foarte bine. Două echipe cu jucători maturi, nu se-ncurcă cu jucători tineri, şi cu creşterea lor, cu promovarea lor. Iau jucători doar pentru performanţă. Ambii antrenori vizează performanţe de top imediat, nu au timp să aştepte.

Carlo Ancelotti… un antrenor cu o mare experienţă, fost fotbalist excelent în primul rând, la mijlocul terenului, unde nu poţi fi foarte bun decât dacă ai o viziune generală a jocului şi asta i-a folosit în cariera prodigioasă de antrenor. Dincolo de calităţile lui legate de pregătirea profesională specifică, Ancelotti are în plus un comportament foarte echilibrat, foarte calm, dă încredere şi dă siguranţă echipei prin modul său de a se comporta.

Ţine în el toată tensiunea, toată furia, mestecă la fiecare meci, imperturbabil, guma aia de nici nu mai ştii ce-a mai rămas din ea… Are şi el, cu siguranţă, trăiri deseori contradictorii, tensionate, dar le ţine în el însuşi, nu le exteriorizează. Citeşte jocul, simte jocul, nu se panichează, nu face schimbări pripite, rezolvă calm… şi mai ales eficient situaţiile critice… şi au fost destule în meciurile lui Real Madrid.

Obţine de la jucători totul, concretizează calităţile lor tehnice la maxim, exploatează la maxim experienţa lor, reuşeşte să-i capaciteze la maxim, să-i facă să dea maximul din ei”, a spus Mircea Lucescu, potrivit Fanatik.

Înaintea finalei, cele două echipe vin pe un val diferit de încredere. Real Madrid e campioană în Spania de etape bune, în timp ce Liverpool a pierdut titlul în Premier League în ultima etapă în faţa lui Manchester City. Ca să ajungă în finală, Liverpool a câştigat grupa B, a eliminat pe Inter (2-1) în optimi, pe Benfica (6-4) în sferturi şi pe Villarreal (5-2) în semifinale.

De partea cealaltă, Real Madrid a avut parte de adversari mult mai grei. Echipa lui Carlo Ancelotti a trecut de PSG (3-2) în optimi, apoi în sferturi a eliminat pe Chelsea (5-4) şi în semifinale pe Manchester City (6-5).

Afla mai multe despre: liverpoolreal madridmircea lucescu 

viewscnt
Articole similare