Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, criticat în presa din Ucraina: "Cine este el pentru ţara noastră?" Ce l-a deranjat pe fostul selecţioner Miron Markevici

Mircea Lucescu, criticat în presa din Ucraina: "Cine este el pentru ţara noastră?" Ce l-a deranjat pe fostul selecţioner Miron Markevici
Comentarii

Mircea Lucescu a fost criticat de fostul selecţioner al Ucrainei, Miron Markevici, pentru faptul că nu le permite fotbaliştilor campioanei să răspundă convocării la echipa naţională.

Diferendul între Federaţia Ucraineană de Fotbal şi Dinamo Kiev a apărut după ce selecţionerul Oleksandr Petrakov a decis să convoace lotul naţional la 29 apilie pentru un stagiu de pregătire şi meciuri amicale, în vederea barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

Campioana Ucrainei refuză să elibereze jucătorii selecţionaţi înainte de 23 mai, motivând că echipa antrenată de Lucescu are şi ea partide amicale stabilite pentru următoarea perioadă.

Comentând pe această temă, Markevici i-a criticat pe Lucescu şi pe patronul clubului din Kiev, Igor Surkis, şi a îndemnat ca jucătorii de la Dinamo să nu mai fie primiţi la naţională dacă nu se prezintă la 29 aprilie.

"Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi vă mai spun ceva. Este imposibil, deja întrece toate limitele! Pentru noi, cel mai important lucru este ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că în acest moment poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu. Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională?

Ei trebuie să vorbească şi să spună: <Pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!>. Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială! Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum este momentul să nu renunţăm la ţară", a declarat fostul selecţioner, citat de presa ucraineană.

Dinamo Kiev ar trebui să le întâlnească în următoarea perioadă în meciuri amicale pe FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare