Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, dezamăgit de cluburile din vestul Europei. Ce l-a nemulţumit pe antrenorul român

Mircea Lucescu, dezamăgit de cluburile din vestul Europei. Ce l-a nemulţumit pe antrenorul român
Comentarii

Mircea Lucescu a vorbit pentru cotidianul francez L'Equipe şi a recunoscut că este dezamăgit de acţiunile cluburilor din vestul Europei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

După ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a decis să joace în continuare fotbal. Potrivit tehnicianului român, jucătorii "sunt mult mai folositori pe un teren de fotbal prin imaginea pe care o transmit lumii şi prin banii pe care îi pot aduce".

"Dacă valul de emoţii s-a răspândit pe scara largă în lumea fotbalului, acţiunile întârzie să se concretizeze" , a spus Mircea Lucescu.

Au avut loc doar câteva meciuri amicale ale lui Dinamo Kiev, cu CFR Cluj, Galatasaray Istanbul, Dinamo Zagreb, Borussia Dortmund (acesta permiţând strângerea a aproape 400.000 de euro), mai recent cu FC Basel. Dinamo Kiev o trecuse pe Paris Saint-Germain pe lista meciurilor amicale ce urmau să fie disputate până în iunie, însă nu a fost stabilită o dată, iar sezonul este aproape să se încheie.

"Micile federaţii din est, mai puţin bogate, s-au mobilizat cel mai mult", a spus Lucescu, care s-a declarat "dezamăgit de acţiunile fotbalului din vestul Europei".

Preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, s-a angajat să-i ajute financiar pe refugiaţii ucraineni prin intermediul Asociaţiei Europene a Cluburilor, iar portarul echipei franceze, Keylor Navas, a primit circa treizeci de refugiaţi în locuinţa sa.

Însă aceste acţiuni n-au fost de ajuns pentru Mircea Lucescu, care se consideră dezamăgit că nu s-a putut organiza un meci la Paris.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare