You are here:

Mircea Lucescu e considerat artizanul victoriei Ucrainei cu Spania: „Lui trebuie să îi mulţumim”

Mircea Lucescu e considerat artizanul victoriei Ucrainei cu Spania: „Lui trebuie să îi mulţumim”
Comentarii

Naţionala de fotbal a Ucrainei a făcut surpriza săptămânii în UEFA Nations League şi a câştigat cu 1-0 meciul cu Spania. Fotbaliştii lui Şevcenko nu au luat gol şi au obţinut cele trei goluri prin reuşita lui Tsygankov (22 de ani), de la Dinamo Kiev.

De altfel, portarul Ucrainei şi trei dintre cei patru fundaşi titularizaţi împotriva La Roja sunt antrenaţi la echipa de club de Mircea Lucescu. Antrenorul român a fost lăudat pentru aportul adus.

În urmă cu două luni, cine şi-ar fi imaginat că Zabarnyi va fi cel mai bun jucător al naţionalei Ucrainei? Sau că Mykolenko nu va mai juca în stânga, ci va fi folosit fundaş central? Sau că Karavaev va putea face un meci grozav în flanc? Cui trebuie să îi mulţumim? Lui Lucescu, mai ales că i-a dat lui Karavaev timp suficient să joace şi l-a adus în forma optimă!

Când i-am văzut pe băieţi cum cântau la imn, am înţeles că va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Au fost 11 gladiatori şi un antrenor care a reuşit să-i motiveze şi să aducă spiritul victoriei. Felicitări, a fost prima dată în istorie când am învins Spania! Demonstrează încă o dată că jucătorii lui Dinamo Kiev pot evolua de la egal la egal cu Barcelona şi Juventus”, a declarat Igor Surkis, citat de sport.ua.

Dinamo Kiev va debuta în acest sezon din grupele UEFA Champions League chiar cu Juventus. Ucrainenii primesc marţi, 13 octombrie, vizita campioanei Italiei, de la care va lipsi Cristiano Ronaldo, depistat pozitiv cu noul coronavirus. 

Afla mai multe despre: mircea lucescuucrainaspania 

viewscnt
Articole similare