You are here:

Mircea Lucescu i-a atras atenţia unui jucător important de la naţională, după ruşinea istorică cu Liechtenstein: ”Ar trebui să facă asta!”

Mircea Lucescu i-a atras atenţia unui jucător important de la naţională, după ruşinea istorică cu Liechtenstein: ”Ar trebui să facă asta!”
Comentarii

Naţionala României s-a făcut de râs în ultimul meci înaintea participării la Campionatul European din Germania. Tricolorii au remizat pe teren în Ghencea, scor 0-0, cu Liechtenstein, echipă ce nu a mai câştigat niciun meci din 2020.

În Ghencea, cu Ianis Hagi căpitan pentru prima oară la echipa naţională, tricolorii au pus presiune pe poarta oaspeţilor încă din start. Vasile Mogoş a trimis cu capul, în minutul 6, apoi portarul Buchel a scos şutul lui Racoviţan, în minutul 14, şi George Puşcaş a dat peste poartă o lovitură de cap şase minute mai târziu. Hagi a trecut pe lângă gol în minutul 31, iar Florinel Coman a încercat şi el poarta lui Buchel, în minutele 44 şi 45+4. Însă balonul nu a intrat în plasă şi la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

În partea secundă, Ianis Hagi a şutat periculos, în minutul 55, iar după trei minute, când pe teren a intrat Nicolae Stanciu, Hagi junior a venit şi a pus banderola pe braţul celui care este căpitanul obişnuit al reprezentativei tricolore. Mihăilă a şutat puternic din careu, în minutul 82, însă Buchel a apărat.

Portarul oaspeţilor a reţinut şi şutul lui Man, din minutul 85, apoi jucătorii lui Iordănescu nu au mai creat nici o ocazie clară de gol bifând al patrulea meci consecutiv fără victorie şi al doilea fără gol marcat din acest an. 0-0 ruşinos cu Liechtenstein şi este pentru prima oară în istorie când România nu învinge o echipă care face parte dintre liliputanii Europei, Liechtenstein ocupând locul 202 în clasamentul FIFA. România este a 46-a în ierarhia mondială FIFA. Pentru Edi Iordănescu şi compania urmează primul meci de la turneul final al Euro 2024, cu Ucraina, la Munchen, în ziua de luni, 17 iunie. 

Mircea Lucescu este de părere că FRF a greşit când a organizat amicalul cu Liechtenstein: ”Nu a fost cel mai indicat adversar”

După joc, Mircea Lucescu, fostul selecţioner al naţionalei, a dat de înţeles că Federaţia nu ar fi trebuit să organizeze o partidă amicală împotriva unui adversar atât de slab precum Liechtenstein.

”Il Luce” i-a atras atenţia lui Nicuşor Stanciu, obişnuitul căpitan al României, datorită risipei de efort pe care a făcut-o la partidele amicale din această săptămână.

”Nu rezultatul a contat atât de mult, ci pregătirea echipei. Nu cred că a fost cel mai indicat adversar înaintea unui Campionat European. Trebuia schimbat puţin stilul de joc. Poate că ar fi trebuit mai multe combinaţii centrale. Am exagerat puţin cu centrările. 

Poate că Stanciu trebuie să îşi dozeze mai bine efortul şi acoperirea spaţiilor de joc. Era clar că este un joc dificil”, a spus Mircea Lucescu, după România - Liechtenstein 0-0.

Afla mai multe despre: mircea lucescunaţionala românieiliechtenstei 

viewscnt
Articole similare