You are here:

Mircea Lucescu i-a recunoscut singura temere, înainte să preia naţionala României: "Nu vreau să zică lumea că vine boşorogul ăsta"

Mircea Lucescu i-a recunoscut singura temere, înainte să preia naţionala României: "Nu vreau să zică lumea că vine boşorogul ăsta"

Echipa națională

Comentarii

După refuzul lui Gică Hagi (59 de ani), FRF a trebuit să se reorienteze rapid pentru a-i găsi un înlocuitor lui Edi Iordănescu (46 de ani).

Acceptă Mircea Lucescu postul de selecţioner? Ultimele veşti: ”În 2 zile ştim ce şi cum”

Edward Iordănescu a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu naţionala României, motiv pentru care FRF este în căutarea unui înlocuitor.

Mircea Lucescu este varianta de selecţioner la care a apelat Federaţia Română de Fotbal (FRF), după ce Gică Hagi a refuzat să îl înlocuiască pe Edi Iordănescu la cârma primei reprezentative.

Dan Udrea a vorbit cu Mircea Lucescu, care i-a transmis informaţii importante: ”Sunt discuţii, nu am refuzat nimic”, a început ”Il Luce”. 

”Primul lucru pe care mi l-a spus este să spun clar că Lucescu nu a refuzat nimic! Sunt discuţii, nu a refuzat, dar în 2 zile ştim ce şi cum. Ăsta e primul lucru pe care mi l-a transmis. După care raportat la vârstă mi-a transmis că este motivat, pasionat. Vrea să ştie lumea, să nu fie interpretări. La un om care totuşi are o carieră de peste 40 de ani te întrebi dacă omul ăsta mai are pasiune, motivaţie şi a spus, chiar şi la final: ”sunt foarte motivat şi foarte pasionat”.

Nu aici sunt problemele. Şi atunci te întrebi unde sunt? Şi mi-a zis că a avut în ultima perioadă multe discuţii cu cei din Federaţie, la 2-3 zile se vedea la o cafea cu Stoichiţă şi le a zis aşa, faceţi tot posibilul să îi prelungiţi contractul lui Edi. Ok, nu s-a putut, mergeţi la alţii inaintea mea.

Lucescu a avut discuţia asta cu cei din Federaţie şi chiar el a cerut să procedeze aşa, intrebat de ce, şi vă zic direct răspunsul: ”nu vreau să zică lumea că vine boşorogul ăsta să preia naţionala şi se pune înaintea unor antrenor tineri”, asta e o temere de a lui. Senzaţia pe care mi-a lăsat-o este că el şi acum gândeşte aşa, duceţi-vă prima dată la alţii, ceva de genul, oricum, am simţit că îşi doreşte!”, a declarat Dan Udrea, în direct, la Prima Sport. 

  • 58 de meciuri a strâns Mircea Lucescu pe banca echipei naţionale ca selecţioner: 24 de victorii, 19 remize şi 15 înfrângeri (1981-1986).

Ajuns la 79 de ani, ”Il Luce” a mai fost selecţionerul patriei sale şi în urmă cu 40 de ani, când i-a calificat pe tricolori la EURO 84. Primul său mandat a avut loc în perioada 1981-1986, atunci când a disputat un număr de 57 de meciuri.

Acum, Lucescu ar avea misiunea să ducă naţionala României la Cupa Mondială din 2026, după o absenţă de 28 de ani.

Afla mai multe despre: mircea lucescunaţionala românieiselecţionerfrf 

viewscnt
Articole similare