Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, inclus în TOP 10 cei mai buni antrenori care n-au câştigat Liga Campionilor. Cine ocupă primele poziţii

Mircea Lucescu, inclus în TOP 10 cei mai buni antrenori care n-au câştigat Liga Campionilor. Cine ocupă primele poziţii
Comentarii

Mircea Lucescu a fost nominalizat pe locul 7 între cei mai buni antrenori care nu au câştigat Liga Campionilor de celebra revistă FourFourTwo.

Mircea Lucescu (77 ani), care o pregăteşte în prezent pe Dinamo Kiev, le-a antrenat anterior pe Galatasaray, Şahtior Doneţk, Inter Milano, Beşiktaş şi Rapid Bucureşti.

Doar şase antrenori au ajuns la 100 de meciuri în Champions League, iar Lucescu este unul dintre ei, notează sursa citată.

''Faptul că nu a ajuns nici măcar aproape de a câştiga competiţia - a atins sferturile cu Galatasaray şi cu Şahtior Doneţk, cele mai bune performanţe la acest capitol - nu reflectă în niciun caz abilitatea sa de a antrena.

În afara unei scurte aventuri la Inter Milano, Lucescu nu a antrenat tipul de echipe de la care te aştepţi să câştige această competiţie'', precizează FourFourTwo.

Campion în mai multe ţări, cu cluburi diferite, antrenorul de 77 de ani a avut cea mai bună perioadă din carieră la Şahtior, unde a cucerit opt titluri de campion naţional şi primul trofeu european al clubului, Cupa UEFA, în 2009.

Lucescu este aşezat la egalitate, pe locul 7, cu englezul Kenny Dalglish în ierarhia FourFourTwo, în care primul loc este ocupat de argentinianul Diego Simeone, care a disputat două finale de Liga Campionilor cu Atletico Madrid.

În continuare, francezul Arsene Wenger (ex-AS Monaco, Arsenal) ocupă locul al doilea, iar ucraineanul Valeri Lobanovski (Dinamo Kiev) este al treilea.

În urma lui Lucescu se află plasaţi germanul Otto Rehhagel (Werder Bremen, Kaiserslautern) - locul 8, francezul Didier Deschamps (Monaco, Marseille), spaniolul Unai Emery (Spartak Moscova, Valencia, Sevilla, PSG, Arsenal, Villarreal) sau italianul Antonio Conte (Juventus, Chelsea, Inter Milan, Tottenham).

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare